24.2.2018 17:14

Το φθηνό αφήγημα Καμμένου

Ένα από τα βασικά γνωρίσματα του λαϊκισμού είναι η προώθηση πελατειακών σχέσεων με τρόπο μαζικό. Σε αυτό τον τομέα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαπρέπει. Δεν είναι άλλωστε μόνο η εξαγορά των δανείων των στρατιωτικών που υποσχέθηκε πρόσφατα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι όλα εκείνα που κατά καιρούς έχει υποσχεθεί και καμία από αυτές τις υποσχέσεις του δεν έχει πραγματοποιήσει.

Ο κ. Καμμένος ήταν εκείνος, ο οποίος  δεσμευόταν ρητά και κατηγορηματικά ότι θα συμμορφωθεί στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και θα καταβάλει στους στρατιωτικούς το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών τους. Οι κατά καιρούς δηλώσεις του είναι αποκαλυπτικές της συμφεροντολογικής θωπείας των στρατιωτικών, τους οποίους αντιμετωπίζει ως εκλογικό ακροατήριο και μόνο:

  • 18 Ιανουαρίου 2015: «Προϋπόθεση για να συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην Κυβέρνηση είναι να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ε.Δ.».
  • 19 Φεβρουαρίου 2015: «Τέλη του μήνα δίνουμε όλα τα αναδρομικά».
  • 17 Μαρτίου 2015: «Δέσμευση της Κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ε.Δ.».
  • 18 Μαΐου 2016: «Δέσμευση της Κυβέρνησης και δική μου προσωπικά είναι να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις του ΣτΕ.»
  • 17 Απριλίου 2017: «Μετά την υπογραφή της τελικής συμφωνίας και την έξοδο της χώρας από την εποχή των μνημονίων, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατό την απόφαση του ΣτΕ.»
  • 1 Δεκεμβρίου 2017: «Θα κάνω τα πάντα προκειμένου να αποκαταστήσω όλα όσα έχασαν τα εν ενεργεία στελέχη μας και να αποκατασταθούν οι τεράστιες αδικίες που έγιναν εις βάρος τους.»
  • 21 Νοεμβρίου 2017: «Πολύ σύντομα ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να αποδώσουμε τα οφειλόμενα.»
  • 27 Δεκεμβρίου 2017: «Μέσα στο 2018 θα επιστραφεί στα εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. πολύ μεγάλο ποσοστό του υπολοίπου 50% των αναδρομικών τους.»

Εδώ και τρία χρόνια περιφρονεί την απόφαση της Δικαιοσύνης, ξεχνά τις δεσμεύσεις του και δεν καταβάλλει στους στρατιωτικούς τα αναδρομικά που δικαιούνται. 

Τώρα υπόσχεται την εξαγορά των δανείων των στελεχών και των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Δίνει υποσχέσεις ανεφάρμοστες, παράνομες και αντισυνταγματικές. Επιχειρεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά και τελικά δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά να εμπλουτίζει καθημερινά την ατζέντα των ψεμάτων του.

Το χειρότερο όμως στην περίπτωση των ανεφάρμοστων υποσχέσεων του είναι ότι προσπαθεί να εξαπατήσει αυτούς, στον οποίων την φιλοτιμία στηρίζεται η ασφάλεια και η ακεραιότητα της Χώρας μας.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πείθονται πλέον από το φθηνό αφήγημα Καμμένου, γιατί έχει μόνο σκοπό την άντληση ψήφων, ώστε να εξασφαλίσει την οριακή του παραμονή στη νέα Βουλή, που θα προέλθει από τις επερχόμενες εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ