12.6.2019 12:14

Το ηθικό πλεονέκτημα και η δύναμη της κοινωνικής πλειοψηφίας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από  τον  ΣΥΡΙΖΑ το ηθικό πλεονέκτημα έμπαινε πάντα στο στόχαστρο. Γίνονταν πάντα προσπάθειες για να παρουσιαστεί στον κόσμο ότι δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα και τίποτα δεν μας ξεχωρίζει από το πολιτικό κατεστημένο που κυβερνούσε 40 χρόνια. Αυτό φοβόταν πάντα και για αυτό ήθελαν να το πλήξουν.

Όμως ,το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς ήταν, είναι και θα είναι πάντα αδιαπραγμάτευτο. Για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε καθημερινά για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ανθρωπιά.Για όλους εμάς που νοιώσαμε βαθιά στο πετσί μας την κοινωνική και  οικονομική κρίση των μνημονίων και βλέπουμε ότι σταδιακά κάτι αλλάζει.Αλλάζει από την διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν πρέπει να σταματήσει,για να συνεχίσουμε την πορεία και την ολοκλήρωση του προγράμματος που ουσιαστικά ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο  με την έξοδο από το μνημόνιο.

Ξέρουμε καλά τι γίνεται από το σύστημα –πολιτικό ,οικονομικό ,μιντιακό-για να αποδημήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, το έργο της κυβέρνησης, την ακεραιότητα των στελεχών και να παρουσιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως «τελειωμένους». Ξέρουμε καλά ότι διαθέτουν επιτελεία που ψάχνουν τι έκανε ακόμα  και το μέλος της Ο.Μ στο απομακρυσμένο  χωριό ,το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είμαστε ίδιοι και δεν ήμασταν ποτέ, αυτό είναι δεδομένο. Τελεία και παύλα.

Μεμονωμένα περιστατικά που δεν θα τα κρίνω –απλώς τα αναφέρω-,είναι δωράκι σε όλο αυτό το σύστημα.Αυτό το σύστημα που  έχει το ρουσφέτι, την τακτοποίηση υμετέρων και το βόλεμα ως  στοιχείο της καθημερινότητας τους.Αυτό το σύστημα που θεωρεί την εξουσία οφίτσιο και την χώρα ιδιοκτησία.Αυτό το σύστημα που βγαίνει σήμερα και μας κάνει συστάσεις με θράσος και αλαζονεία.

Εμείς όλοι οι απλοί πολίτες που είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουμε τι έκαναν όλοι αυτοί που φέρονται ήδη ως εξουσιαστές-μετά από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών-, όλα τα χρόνια που είχαν την εξουσία και τι θα ξανακάνουν αν τους το επιτρέψουμε.Οφείλουμε να προσέχουμε,να αποδεικνύουμε με την στάση μας την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια μας. Είδαμε από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ότι  αυτό που νοιάζει τον κόσμο περισσότερο είναι το οικονομικό και λιγότερο οι Πρέσπες,η ασφάλεια και η τάξη.

Άρα αρκετός κόσμος ψηφίζει με κριτήρια ατομικά και όχι συλλογικά.Όταν  λοιπόν ακούει διάφορα ,κλονίζεται και είναι πρόβλημα. Εμείς  πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά το αυτονόητο, γιατί έχουν καταφέρει να το θέσουν σε αμφισβήτηση και διαπραγμάτευση.

Να μην ξεχνάμε την δύναμη της εικόνας και της είδησης που μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας και φθάνει παντού.

Οφείλουμε να μην δίνουμε δικαίωμα να μας αμφισβητούν, να μην  αφήνουμε τίποτα να περνά ασχολίαστο αλλά πολύ περισσότερο  να ακούμε και να αφουγκραζόμαστε τα κοινωνική πλειοψηφία που εκπροσωπούμε.

Γιατί την δύναμη μας την έδωσαν τα κατώτερα και μεσαία στρώματα, σε αυτούς απευθυνόμαστε σε αυτούς στηριζόμαστε και  φυσικά σε αυτούς  λογοδοτούμε.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ