30.4.2020 8:00

Το αντίο της Ευτυχίας Βλυσίδου στον Γιάννη Ράλλη

 

Την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, η εκπαίδευση στο Β. Αιγαίο, αλλά και στην Ελλάδα, φτώχυνε. Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Ράλλη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών σκότισε το μυαλό και βάρυνε την ψυχή μας.

Ο Γιάννης εμφορούνταν από υψηλή αίσθηση αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Από εδώ αρύεται ο εξαίρετος χαρακτήρας του. Την ηθική προίκα του την έθετε απλόχερα στην υπηρεσία του οφέλους και της βελτίωσης των μαθητών και των συναδέλφων. Προσηνής, επιεικής και μεγαλόψυχος  άφηνε στα άκρη τα μικρά και τα ευτελή  και παρέμενε αφοσιωμένο στις αγάπες του, στον άνθρωπο και στα Μαθηματικά.

Τον διέκρινε η υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ο σεβασμός στο λειτούργημα του επιστήμονα και του εκπαιδευτικού. Δεν υπολόγισε ούτε κόπο –σωματικό και ψυχικό-, ούτε χρόνο, στο να πραγματώνει  και να ολοκληρώνει το έργο με το οποίο ασχολούνταν. Μερόνυχτα έσκυβε σε σελίδες ατέλειωτες να γράφει ανακοινώσεις σε συνέδρια, να οργανώνει διαγωνισμούς Μαθηματικών, να συντάσσει θέματα διαγωνισμάτων προσομοίωσης. Ήταν συνεπής σε όσα πίστευε και σε όσα ήθελε να προσφέρει. Για το λόγο αυτό, αταλάντευτα προσηλωμένος στο στόχο του,  και με ευκολία ακύρωνε όσα  τυχόν προσκώμματα  κάποιοι έβαζαν  στο δρόμο του.

Θεωρώ εαυτήν τυχερή που συνεργάστηκα μαζί του. Με τίμησε με την φιλία, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του και ,αντίστοιχα, τα ανταπέδωσα στο Γιάννη, τον επιστήμονα, τον εκπαιδευτικό, τον συνεργάτη και τον φίλο που έφυγε πρόωρα, λίγους μήνες πριν από την αφυπηρέτησή του, χωρίς να προλάβει να χαρεί τα προνόμια του απόκοπου.

Να περιδιαβαίνεις όμορφα στη γειτονιά των αγγέλων Γιάννη, με το βιαστικό και πάντα νεανικό βήμα σου, φουριόζος και γελαστός, όπως ήσουν πάντα.

                                                                                    Ευτυχία Μ. Βλυσίδου

                                                            Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ