Άποψη

24/10/19 9:40

τελ. ενημ.: 24/10/19 9:43

Τιμή στους ήρωές μας με ενότητα, ταπεινότητα και σεβασμό

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημερομηνία-ορόσημο στην Ελληνική αλλά και  την παγκόσμια ιστορία. Μέσα στο ζόφο των συνεχιζόμενων κατακτήσεων των δυνάμεων του Άξονα, ένας μικρός λαός όρθωσε το ανάστημά του και υπερασπίστηκε περήφανα την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Οι αθάνατες σελίδες του Αλβανικού Έπους του 1940 ήταν η πρώτη νίκη των ελεύθερων λαών, η πρώτη ήττα για τις σκοτεινές δυνάμεις του ναζισμού και του φασισμού.  Προκάλεσαν τότε τεράστια εντύπωση και μετέδωσαν μήνυμα ελπίδας και ελευθερίας στους υπόδουλους λαούς της Ευρώπης.

Αυτές τις σελίδες τις έγραψαν, με ηρωισμό και αυταπάρνηση, απλοί άνθρωποι που έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα. Απλοί άνθρωποι που αναμετρήθηκαν με την Ιστορία , θυσιάστηκαν για την ελευθερία και υψώθηκαν σε σύμβολα για τις μελλοντικές γενιές.

Αυτούς τους απλούς ανθρώπους, τους προγόνους μας, τιμούμε και φέτος, με ενότητα, ταπεινότητα και σεβασμό, τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Σε ένα εξαιρετικά ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, αντλούμε θάρρος και έμπνευση από τη θυσία της γενιάς του 1940.

Καλώ τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου τιμώντας τους ήρωες και διατηρώντας άσβεστη την ιστορική μνήμη.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση