6.3.2019 12:06

Τα δικαιώματα για τους Αρίστους είναι ψιλά γράμματα και αλά καρτ

Στην  χώρα μας , όπου οι «άριστοι και νόμιμοι ιδιοκτήτες», αδημονούν να ξαναπάρουν την εξουσία, κάποια θέματα  όπως το trafficking και η καταπάτηση των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων είναι  ανάξια λόγου και για αυτό δεν τους απασχολούν, δεν τους αφορούν όπως  βέβαια και τα σοβαρά δελτία ειδήσεων που τους στηρίζουν και καλύπτουν ταυτόχρονα.

Θα μου πείτε, είναι δυνατόν να απασχοληθούν αυτοί οι αντικειμενικοί  δημοσιογράφοι με πρώην βουλευτή της ΝΔ που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικα και έχει καταδικασθεί πρωτόδικα;

Έχουν άλλα θέματα, το τσιγάρο του Πολλάκη, τον ανάλγητο Πετρόπουλο-που είπε ότι δε τρώμε από τα σκουπίδια-,τον Συριζαίο  που πέρασε με κόκκινο κλπ Γιατί να ασχοληθούν με την ΝΔ που δεν απαντά για την ασέλγεια; Ανάξιο λόγου..

Άξιο λόγου όμως για την κοινωνία, είναι ότι η ΝΔ επιλέγει αυτό τον τρόπο διαχείρισης του θέματος αλλά πολύ περισσότερο είναι το κουκούλωμα και η συγκάλυψη από τα ΜΜΕ.

Αυτή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή γιατί η αποσιώπηση της και η ιδέα ότι μπορεί να κρατηθεί κρυφή, δείχει ξεκάθαρα το μαρτύριο που περνά η ΝΔ την στιγμή που θέλει να πείσει για την παντοδυναμία της.

Επιλέγουν να καλύψουν μια απεχθή πράξη και την ίδια στιγμή  βγάζουν εντελώς τυχαία, δημοσκοπήσεις που δίνουν αέρα αυτοδυναμίας στους ηθικούς νοικοκυραίους, της ΝΔ .

Έτσι με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, ξεχνάμε την ασέλγεια  και πάμε για την επόμενη κυβέρνηση που θα αλλάξει τα πράγματα .

Όμως ,το θέμα είναι ότι  καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δικαιώματα μικρών παιδιών που πέφτουν στα δίχτυα του trafficking  ,χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Όταν δεχόμαστε να αντιμετωπίζεται ο διαφορετικός  ,ο αδύναμος, ο έχοντας γενικά οποιοδήποτε « πρόβλημα», σαν εύκολη λεία στις ορέξεις του κάθε καθώς πρέπει άριστου , του νοικοκύρη γείτονα  ή  του νομοταγή περαστικού που επιτέθηκε στον στοχοποιημένο και τον βάπτισε κλέφτη,  χρήστη κλπ, κάτι δεν πάει καλά.

Θα  μπορούσα να αναφέρω περιπτώσεις που το αποδεικνύουν, αλλά  είναι γνωστές όπως γνωστή είναι η ανθρωποφαγία και η δολοφονία χαρακτήρων και ανθρώπων.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να μην μένουμε απαθείς, ίσως να μην μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά τουλάχιστον να μην κλείνουμε μάτια και αυτιά και να μην σιωπούμε.

Ζούμε δυστυχώς σε μια κοινωνία μεγάλων  ανισοτήτων  και θέλει αγώνα πολύ για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Αλλιώς αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη την καθαρίστρια και αλλιώς την ασέλγεια σε ανήλικο. Το βλέπουμε καθημερινά και είναι άδικο και το ξέρουμε όλοι. Άρα για ποια δικαιοσύνη μιλάμε και πολύ περισσότερο για πιο δίκιο.

Δεν μεμψιμοιρώ αλλά αυτό γίνεται.

Νοιώθω.  όμως   τουλάχιστον ικανοποιημένη γιατί   ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τόσα πολλά πράγματα στον τομέα των δικαιωμάτων και ψηφίσθηκαν νομοθετήματα που ποτέ καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε και  απέκτησαν φωνή όλοι εκείνοι που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ,ήθελαν αόρατους και ξεχασμένους.

Για αυτό έχουν λυσσάξει όλοι οι καθώς πρέπει  με τον ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ  μαζί με όλα τα άλλα θα είναι ξανά κυβέρνηση όποτε και να γίνουν εκλογές.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ