29.6.2023 17:00

Στον απόηχο των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η επιτυχία του εγχειρήματος του ως άνω πολιτευτή να αλλάξει «πολιτική στέγη» ήταν αναμενόμενο να μονοπωλήσει σχεδόν τις πολιτικές συζητήσεις γύρω από αυτή του την επιλογή.

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον Σταύρο εδώ και περίπου μισό αιώνα, θεωρώ την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα επιστέγασμα του ενδιαφέροντος, των προσπαθειών και των εύστοχων τοποθετήσεων του αδιαλείπτως στα κοινά για το καλό του τόπου.

Για όλους όσους σχολιάζουν αρνητικά τη μεταπήδησή του σε άλλον πολιτικό φορέα και τον μέμφονται θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι το εκλογικό σώμα –ως αδέκαστος κριτής - πανηγυρικά τον ΔΙΚΑΙΩΣΕ.

Το άδικον ουκ ευλογείται…

Το κατεστημένο που έταζε υποψηφιότητες, χωρίς να τηρεί τις υποσχέσεις του, οπωσδήποτε ευρισκόμενο σε αμηχανία μετά την πετυχημένη κίνηση του Σταύρου στην πολιτική σκακιέρα, που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα, θα πρέπει ν’ αλλάξει ρότα.

Ορισμένοι κύκλοι πόνεσαν, αιφνιδιάστηκαν, απογοητεύθηκαν και θορυβήθηκαν από τη μη αναμενόμενη γι’ αυτούς εκλογή του Σταύρου και αντιδρούν σπασμωδικά και επιπόλαια επικαλούμενοι σαθρά επιχειρήματα αλλά και προσάπτοντας του αβάσιμες κατηγορίες σε μια απέλπιδα και αγωνιώδη προσπάθειά τους να πλήξουν και να σπιλώσουν το κύρος, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά του. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το εκλογικό σώμα ούτε χειραγωγείται ούτε επηρεάζεται, ανταμείβει δε τους άξιους.

Αγαπητέ Σταύρο, σε συγχαίρω για την εκλογή σου και σου εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στο νέο αξίωμα που σου ενεπιστεύθη ο χιώτικος λαός με την ψήφο του.

Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης

28 Ιουνίου, 2023

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ