16.11.2018 17:03

Ποιος θα κοιμάται από σήμερα ήσυχος;

Είσαστε πολλοί όσοι μετέχετε σε διοικήσεις Οργανισμών και Νομικών Προσώπων, δημοτικοί άρχοντες και πολίτες. Πόσο ήσυχα θα κοιμάστε από σήμερα, αν η πρακτική που εγκαινίασε ο πρόεδρος της Μονομετοχικής, να κόβει και να ράβει αποφάσεις χωρίς την απαραίτητη γνώση των μελών της διοίκησης, γίνει επίσημα καθεστώς;

Πληροφορήθηκα πριν λίγο ότι σε εσωτερικό του σημείωμα προς τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας ο κ. Καραμανής επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του «π», φορτώνοντας το λάθος στην έρημη την πρακτικογράφο. Δίχως την ευθιξία να παρουσιάσει τα έγγραφα ή ηχογραφημένα πρακτικά. Βγάζοντας τρελούς μέλη της Μονομετοχικής, όπως τον πολύπειρο Στ. Καμπούρη, ο οποίος στις 22/9/2018 δηλώνει στον «π», χωρίς κανείς έκτοτε να τον διαψεύδει, ότι από όσο γνωρίζει η Μονομετοχική δεν έχει λάβει καμία απόφαση διανομής ειδών στον τοπικό πληθυσμό.

Υποχρεώνοντας φερέγγυες Μ.Κ.Ο., σαν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, να ξανασκεφτούν πολύ στο μέλλον αν θα ξανακάνουν δωρεά στο Δήμο Χίου, αφού διαπιστώνουν ότι για αλλού προορίζονταν κι αλλού κατέληξε.

Φτάνει στο σημείο ο κ. Καραμανής να καλύπτεται από το γεγονός ότι στο συμφωνητικό αποδοχής της δωρεάς, το οποίο επίσης δεν δημοσιοποιεί για να αποκαλυφθεί πόσο δίκιο έχει, δεν αναφέρεται πουθενά ότι απαγορεύεται η διανομή του υλικού για την τόνωση προσωπικών πελατειακών σχέσεων. Λες κι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν κατά νου ότι θα δώσουν 24 παλέτες βοήθεια στη Μονομετοχική για να τα μοιράζει σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ποδοσφαιρικές ομάδες ή λοιπούς αναξιοπαθούντες. Κι αν είχαν τέτοιο σκοπό είχαν χαθεί οι καθ’ όλα υπεύθυνες προνοιακές δομές του Δήμου, θα τα παραχωρούσε στη Μονομετοχική, το … real estate του Δήμου μας.

Υποτιμάται η αντίληψη σας, κ. δημοτικοί σύμβουλοι και μετέχοντες στα διοικητικά συμβούλια δομών του Δήμου, από τις αστείες δικαιολογίες του προέδρου της Μονομετοχικής. Κι όλα αυτά για να μην παραδεχτεί αυτό που όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται. Πήγα να καλύψω τα οπίσθια μου και τα έκανα χειρότερα.

Δικαίωμα σας να καλύψετε κι απόψε την τροποποίηση αποφάσεων με 15μήνη καθυστέρηση και δίχως την παραμικρή νομιμοποιητική βάση, στηριζόμενη σε κάποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε ο κ. Καραμανής ήταν πεντακάθαρος από την αρχή: ο δήμαρχος ήταν γνώστης των πρωτοβουλιών του, ουδέποτε του έφερε αντίρρηση.

Για την πολιτική της δημοτικής αρχής έχει ο καθένας τις απόψεις του. Σήμερα, με το να καταπιείτε ως και το «τέντωμα» των αποφάσεων οργάνων, στα όρια που εκθέτουν το Δήμο και τα μέλη των Επιτροπών σε κίνδυνο, απλούστατα δίνετε την έσχατη χαριστική βολή στο αξίωμα που υπηρετείτε. Της ισοπέδωσης. Φανερώνετε στην πράξη ότι οι πελατειακές σχέσεις όχι απλώς δεν καταργήθηκαν αλλά έχουν και τον τρόπο τους να αιτιολογούνται. Εμπρός λοιπόν…

ΥΓ.: Όσοι θεωρούν ότι ο κ. Καραμανής, αν του έβγαινε, δεν θα κυνηγούσε τον «π» για συκοφαντική δυσφήμηση από γενναιοψυχία, μάλλον δεν συνυπολογίζουν ότι μας έχει μηνύσει ήδη δις, ακόμα και γιατί θίχτηκε επειδή γράψαμε ότι δεν έκλεισε εκείνος τη Σούδα…

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ