16.7.2019 10:58

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Επόμενη μέρα των εκλογών μας βρίσκει με νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και αυτό σημαίνει όπως λέγεται με στόμφο, από στελέχη και βουλευτές ότι  θα εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα άμεσα γιατί αυτός ήταν ο λόγος που της έδωσε αυτοδυναμία ο λαός.

Η πλειοψηφία των πολιτών  λοιπόν αποφάσισε ότι συμφωνεί με το  αόριστο πρόγραμμα τάξη, ασφάλεια, επενδύσεις. Φυσικά αυτό δεν έγινε αβίαστα και από πολιτική επιλογή (αποκλειστικά), αλλά και  μετά από την «αντικειμενική παρουσίαση», της πραγματικότητας –που ίσχυε στην χώρα μας και των προσπαθειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-,από την πλειοψηφία των δημοσιογράφων που σήμερα επιβραβεύτηκαν για την καλή δουλειά τους και εκλέχθηκαν  βουλευτές της ΝΔ.

Θα αναφερθώ στα δικαιώματα ,τους ασθενέστερους και τους «διαφορετικούς», που αποτελούν από τα δεδομένα των μόλις 3 ημερών, την απαξία των νέων κυβερνώντων.

Στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ,δόθηκε ιδιαίτερη σημασία  στην διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών και στις ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς διαχωρισμούς, διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Αυτά για την ΝΔ είναι ψιλά γράμματα και δεύτερης σημασίας  και αυτό αποτυπώνεται στις άμεσες ενέργειες μόλις μία μέρα μετά τις εκλογές.  Με Προεδρικό Διάταγμα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων  και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) μεταφέρονται από το Υπ. Εσωτερικών στο Υπ. Εργασίας, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μεταφέρεται από το Υπ. Παιδείας στο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής συγχωνεύεται με το Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Αυτές ήταν οι άμεσες προτεραιότητες να τελειώνουν, να ξεκαθαρίζουν το τοπίο και να δώσουν άμεσα μηνύματα για το τι θα ακολουθήσει στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, στην ισότητα και στον σωφρονισμό. Γυρίζουμε πίσω δυστυχώς και θα ξαναβρεθούμε στην θέση να αγωνιζόμαστε για όσα κατακτήσαμε με την διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ .

Αναρωτιέται οι  προοδευτικοί συμπολίτες μας συμφωνούν με αυτές τις επιλογές;

Όλα αυτά θυμίζουν την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και τις αυταρχικές επιλογές τους σε μια νύκτα. Θυμίζουν τα λόγια του Προέδρου της ΝΔ και σημερινού Πρωθυπουργού ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο.

Βρισκόμαστε ξανά αντιμέτωποι με συντηρητικά και άκρως ξεπερασμένα πρότυπα που θυμίζουν άλλες εποχές  χρησιμοποιώντας  τον πολίτη στο όνομα της ασφάλειας και της τάξης.

Οφείλουμε  από  εδώ και πέρα ,να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα ,να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων  των ανθρώπων στις ίσες ευκαιρίες ,στην συνέχιση των προσπαθειών που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη και κοινωνικοποίηση και να μην αφήσουμε την συντήρηση να επιβάλει τον ρατσισμό  και την ξενοφοβία.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ