12.5.2012 22:30

ΟΝΕΙΡΕΙΟ ΜΑΒΛΑΚΕΙΕΣ ή το δάσος! Ποιο δάσος;

Έζησα για να το δω και αυτό: Οικολόγοι ενάντια στις ήπιες μορφές ενέργειας και κομμουνιστές να πετάνε …εθνικιστικές κορόνες, για τη σωτηρία της Ελλάδας ρε γαμώτο!
Δηλαδή, συμμαχία του Μαρξ, που θεωρούσε (γιατί δεν ήξερε) τους πόρους της γης ανεξάντλητους και της επιστήμης, που ξέρει πια ότι οι πόροι της γης δεν είναι ανεξάντλητοι.
Οι οικολόγοι (εννοώ της Χίου), που ευτυχώς είναι δήθεν οικολόγοι, λένε για να είναι και με το χωροφύλαξ, ότι οι ανεμογεννήτριες είναι καλές και…οικολογικές, αλλά για να είναι και με τον αστυφύλαξ, λένε του λαού που τον θεωρούν βλάκα: βλέπεις, εμείς θα σε προστατέψουμε και δεν θα αφήσουμε να βάλουν στο νησί μας αυτά τα πελώρια, τα άσχημα  πράγματα  που κάνουν θόρυβο και σκοτώνουν τα γέρικα  και μυωπικά πουλάκια. Όχι, γιατί είδα και κυνηγούς μέσα στο Ομήρειο να είναι κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στη Χίο.
Τι να πει κανείς; Θα φταίει τώρα ο Τούρκος; Αφού κάθεται και μας βλέπει πόσο μαβλάκες είμαστε. Αλλά ας αφήσουμε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους.
Τι πρέπει να κάνει η ανθρωπότητα  για τον εαυτό της; Στη Χίο κάνουν τους χαζούς. Πιστεύουν ότι το Τσέρνομπίλ και η Φουκουσίμα ανήκουν σε άλλο περιβάλλον και όχι της Χίου. Δεν ξέρουν ότι τρώμε και πίνουμε Τσερνομπίλ και Φουκουσιμα και ότι ήδη κυκλοφορούν στο αίμα και τα κύτταρα μας τα πυρηνικά τους. Δεν ξερόυν ότι η λέξη Περιβάλλον γράφετε με κεφάλαιο «Π» γιατί το Περιβάλλον είναι ένα.
Το γράφουν με μικρό «π» από κουτοπονηριά, για να  λαϊκίσουν και να σώσουν τάχα αυτό το μικρό περιβάλλον, που η σωτηρία του φαίνεται πιο… ρεαλιστική  με μικρό «π», καταστρέφοντας έτσι το Περιβάλλον μ’ αυτές τις κουτοπονηριές, εξαπολύοντας αυτό που λέγετε Ύβρις αλλά και ό,τι την ακολουθεί κατά πόδας. Την ώρα που η ανθρωπότητα αργοπεθαίνει σαν ανθρωπότητα, εδώ κάποιοι θενε να πεθάνουν σαν… Έλληνες, γιατί δεν ξέρουν ότι ο Ελληνισμός είναι παιδεία και όχι χαλικουριά.
Τα ΠΑΝΤΑ, από μπουλντόζα, εκσκαφέα, φορτηγό, φορτηγάκι, αυτοκίνητο, αυτοκινητάκι, μοτοσικλέτα, μηχανάκι, τηλεοράσεις, υπολογιστές, τηλεφωνά, τα ΠΑΝΤΑ, ό,τι  έχουμε στη Χίο, ακόμα  και το 99% των τροφίμων, τα πάντα  έρχονται από κάποιο σημείο του πλανήτη, έχοντας ήδη αφήσει το ενεργειακό τους αποτύπωμα, μολύνοντας το Περιβάλλον μας με κεφάλαιο «Π».
Τι σας ζήτησαν; Να κάνουν καμιά χαλυβουργεία  ή κάποιο πετροχημικό εργοστάσιο; Ανεμογεννήτριες! Το έμβλημα της οικολογίας! Τι θέλετε; Να σπάσουμε την μερσεντές του Ρόκα; Άντε να την κάνουμε και αυτήν τη μαβλακέια. Να του ζητήσουμε, εκτός των άλλων, να φέρνει και μια  μερσεντές κάθε χρόνο να την αφήνει στο κέντρο της πλατείας να βγάζουν κάποιοι κομπλεξικοί το άχτι τους.
Εγώ πάντως βλέπω κάποια παιδάκια που φωνάζουν ενάντια στα αιολικά πάρκα, να βγάζουνε φράγκα ξεναγώντας με «υπερηφάνεια» τους τουρίστες εκεί που τώρα φτύνουν.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ