5.3.2013 18:14

«ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΗΣ ΕΣΧΕΝ ΜΑΘΗΣΗΝ»

Έτσι έλεγαν οι πρόγονοι μας. Σήμερα η άγνοια και η ημιμάθεια κυριαρχούν. Ιστορία, σιγά ρε. Ξερώ τον…μέσα - έξω …Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και …πάσης Οικουμένης. Δεν γραφώ ιστορία γιατί θα κοιμηθούμε. Γι’ αυτό ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΘΑ  συνεχώς.

Παγκόσμιο Συνέδριο Χιών Διασποράς. Πρόταση που  απερίφθει ασυζητητί. Παγκόσμιο Συνέδριο Ομηριστών στη Χίο. Ούτε κουβέντα. Διεθνής προβολή της Χίου. Αρνητικοί. Τους γείτονες μόνο και καλά είναι. Τα εύκολα δηλαδή. Όταν με την αείμνηστη Άννα Μυριαγκού (και όχι Μαυριάνου, όπως εν παραδρομής γράφτηκε) συμπολίτισσα μας συζητήσαμε για την Συντονιστική Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχαμε διεξοδικά αναλύσει  τα πλεονεκτήματα  τέτοιων προτάσεων.   Αρνητικά τα αποτέλεσμα. Τα μαγαζάκια  δεν επέτρεψαν απόλυτος τίποτα. Είναι λυπηρό να διαπρέπουνε παγκόσμια και να… πάσχουμε τοπικά. Να διαθέτουμε οι Έλληνες το 16% του παγκόσμιου  στόλου ναυτιλίας, 3.300 πλοία και 224 εκατ. τόνους και να δυστυχούν  άνθρωποι στη γενέτειρα της ..ναυτιλίας. ΕΛΕΟΣ!!!

Ενώ ο μέσα έξω γεμίζει τις πλατείες. Να διαλυθεί ο ιδιωτικός τομέας, να απολυθούν, να πεινάσουν ΟΛΟΙ, ο δημόσιος και ευρύτερος δημόσιος τομέας να μην πάθει τίποτα. Η γραφειοκρατία να θριαμβεύει. Οι ουρές (λατρεία μας) να κρατούν ώρες. Θρίαμβος! Να γκρινιάζουμε με τα δημοτικά μας, αλλά να μην ξέρουμε ούτε που συνεδριάζει, το από εμάς εκλεγμένο, Δημοτικό Συμβούλιο. Να τους «κάψουμε» και τους 300 της βουλής, αλλά ξεχνάμε ότι… εμείς τους εκλέξαμε.

Θυμάμαι τη δεκαετία του 90 είχα προτείνει  βουλή 200 βουλευτών, μικρό δημόσιο, περιορισμένες σπατάλες, ευέλικτο κράτος, 11μελη Δημοτικού Συμβουλίου Χίου. Έχουμε  καταντήσει  κράτος χειροκροτητών και αγανακτισμένων. Μυαλά που πουλάνε; Πόλεμος στα μυαλά. Πόλεμος στη γνώση. Πόλεμος στις ιδέες. Μόνο ο μέσα έξω φτουράει. ΦΤΑΝΕΙ

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ