8.12.2014 11:28

Οι Ρώσοι ξέρουν

Χρόνια το λέω αλλά με τόση «ορθοδοξία» γύρω μου, ποιος να πιστέψει την αλήθεια. Οι Ρώσοι ξέρουν ποιος είναι ο εχθρός τους στην πράξη, άσχετα με το τι λέει η ρωμαίικη κουτοπονηριά και η φρασεολογία του παπαδαριού.

Από πάντα καλλιεργείται η ελπίδα ότι αυτός που θα μας γλυτώσει από τα νύχια του Τούρκου θα είναι ο πανίσχυρος Ρώσος, όμως στην πράξη οι πολιτικοί μας κάνουν τα πάντα για να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Στην πράξη ο εχθρός του Ρώσου είναι ο Ρωμιός και δεν αναφέρομαι μόνο στις εντάσεις που υπάρχουν κατά καιρούς μεταξύ του πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών με την υπόλοιπη ορθοδοξία, αν και αυτούς οι εντάσεις δεν είναι εντελώς άσχετες με τη συμπεριφορά του Ρωμιού.

Ο πόλεμος της Κριμένα και τα γεγονότα στην περιοχή μετά την Οκτωβριανή επανάσταση του 1918 δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ρωμιός έδειξε στη Ρωσία την κουτοπονηριά και την ανοησία του. Είχαμε και άλλο πόλεμο στην Κριμαία στα μέσα του 19ου αιώνα.

Εγώ απορώ πάντως με τους συμπολίτες μου οι οποίοι δεν μπορεί να μη γνωρίζουν ότι 22.000 Έλληνες στρατιώτες κι αξιωματικοί επιστρατεύτηκαν από τους τότε συμμάχους μας, που καθόλου συμπτωματικά είναι ίδιοι με τους σημερινούς και συμμετείχαν στον πόλεμο της Κριμαίας ενάντια στη Ρωσία. Πήγαν οι Ρωμιοί να σκοτώσουν τους Ρώσους!

Οι Ρώσοι ξέρουν βέβαια ποιοι είναι οι εχθροί τους γι’ αυτό όταν οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης χρησιμοποιώντας τον μεγαλοϊδεατισμό του Ρωμιού, μας έβαλαν να επιτεθούμε στην Τουρκία το 1922, η Ρωσία έδινε όπλα στον Κεμάλ για να μας πετάξει στη θάλασσα.

Όλα αυτά είναι ιστορικά γεγονότα που ο Ρωμιός αποφεύγει να θυμάται και να συσχετίζει κάθε φορά που η ιστορία επαναλαμβάνεται. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι λαοί που δεν διδάσκονται από την ιστορία τους, υποχρεώνονται να ξαναζήσουν την ίδια ιστορία ξανά και ξανά μέχρι να τους γίνει μάθημα.

Και καλά οι παπάδες και οι γριούλες που δεν ξέρουν και δεν θέλουν να ξέρουν γιατί πιστεύουν, χωρίς να ερευνούν και αναμασάνε έτσι την καθησυχαστική πιπίλα περί του ισχυρού, ορθοδόξου Ρώσου φίλου της Ελλάδας που την κατάλληλη στιγμή θα μας σώσει.

Οι πολιτικοί μας τι κάνουν; Ξέρουν;

Όταν πριν λίγο καιρό οι φασίστε και οι νεοναζί της Ουκρανίας, υποκινούμενοι από τους συμμάχους μας καθαίρεσαν τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας κι έβαλαν στη θέση του τον μη εκλεγμένο δικό τους άνθρωπο ξεκινώντας στην ουρία τον πόλεμο της Κριμαίας ενάντια στη Ρωσία, εμείς ή μάλλον οι μεγάλες δυνάμεις, έστειλαν ξανά τον Βενιζέλο τους σαν γενικό αντιπρόσωπό τους, σαν τον Υπουργό των εξωτερικών των μεγάλων δυνάμεων! Τυχαίο; Ξανά ενάντια στη Ρωσία.

Ο Πούτιν βέβαια όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες τους κάνει μία χαψιά και να τώρα πυρηνικό αντιδραστήρα στη Τουρκία εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι Ρώσοι ξέρουν, ενώ εμείς έχουμε μείνει μετεξεταστέοι και θα ξαναζήσουμε την ίδια ιστορία μέχρι να μάθουμε άλλη φορά.

Χρόνια τα λέω αυτά τα πράγματα αλλά με τόση ορθοδοξία και με τους πολιτικάντηδές μας δεμένους χειροπόδαρα με το σχοινί της αλαζονείας τους και των άλλων αδυναμιών τους τι να σου κάνω κι εγώ;

Με τέτοια γλώσσα, πόσους προσωπικούς εχθρούς μπορώ να συσσωρεύσω ακόμα εδώ σε ετούτον τον μικρότοπο; Ενώ η αλήθεια είναι τόσο απλή αλλά κατά πως φαίνεται δεν τους αρέσει θα βάλουν πάλι την φαντασία τους οι συκοφάντες να φτιάξουν μία άλλη. Και τα χειρότερα έρχονται!

Οι σύμμαχοί μας ακονίζουν, ξανά τα τσεκούρια για να μας κόβουν τα χέρια…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ