7.3.2016 14:17

Οι ανθρώπινοι φράκτες απέναντι από την Ευρώπη της Αναλγησίας

Οι Αρχές της Ελευθερίας, της ισότητας ,της ειρήνης και του ανθρωπισμού είναι και πρέπει να παραμείνουν βαθιά ριζωμένες στη ψυχή μας γιατί  δοκιμάζονται σήμερα από τις ακραίες φωνές ως προς την προσφυγική κρίση .

  Η  κυβέρνηση  προσπαθεί να διαχειρισθεί τις προσφυγικές ροές, με σύνορα τριγύρω κλειστά και με μια Ευρώπη που ακόμη δεν «ακούει». Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει με τείχη μεταξύ των χωρών και πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι προσφυγικές ροές, αλλά το γεγονός ότι έχουμε πολλούς ανθρώπους που πεθαίνουν στα νερά του Αιγαίου και 10.000 παιδιά να έχουν χαθεί , αφού πέρασαν τα σύνορα μας.
Αλλά ναι, είναι αισιόδοξο ότι ανοίξαμε την αγκαλιά μας, μέσα σε τόση πίεση και τόσο δηλητήριο... Είναι αισιόδοξο ότι σαν κοινωνία προχωράμε.

Το Κίνημα των Αλληλέγγυων Συμπολιτών μας, των φορέων και των συλλογικοτήτων γενικότερα έχει σηκώσει μεγάλο βάρος ,κάτι που άλλωστε έχει αναγνωρισθεί από όλους. Μέχρι και καμπάνιες για Νόμπελ στους Αλληλέγγυους των νησιών σκέφθηκαν να δώσουν,  ανεξάρτητα αν προσωπικά διαφωνώ με αυτό, γιατί η Αλληλεγγύη είναι  βαθύτατα πολιτική πράξη και τρόπος ζωής που δεν έχει σχέση με βραβεία. Ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικότερα στην Χίο η Αλληλεγγύη περισσεύει και όπως έχει ειπωθεί αν το προσφυγικό και στην  Χίο είναι μέχρι τώρα διαχειρίσιμο και χωρίς προβλήματα στην τοπική κοινωνία οφείλεται στην άψογη συνεργασία φορέων ,ΜΚΟ και Αλληλέγγυων. Όταν συμπολίτες μας περιμένουν τις βάρκες με τους ταλαιπωρημένους που φθάνουν στο νησί μας για να τους δώσουν στεγνά ρούχα και ένα ποτήρι γάλα στα μωρά ,όταν άνεργοι,συνταξιούχοι δίνουν από το υστέρημα τους μια σακούλα με κρουασάν και χυμούς, νοιώθεις ότι υπάρχει ελπίδα.

Αυτή την περίοδο ,βιώνουν το προσφυγικό στην ένταση που εμείς το  βιώσαμε πολύ  καιρό πριν  και στην ηπειρωτική Ελλάδα, όμως και εκεί ο κόσμος είναι ίδιος με ανθρωπιά και αλληλεγγύη βοηθά όπου και όπως μπορεί, χωρίς να αφήνει ρατσιστικά και ξενοφοβικά σύνδρομα να εξαπλωθούν. Πρέπει όλοι μας να το καταλάβουμε ότι μόνο με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη δεν θα μπορέσει κανείς ακραίος εντός και εκτός   των συνόρων μας να μας απειλήσει.

Αυτή την περίοδο με την μία χώρα μετά την άλλη να κλείνουν τα σύνορα και με την χώρα μας να αντιστέκεται ,η ανάγκη αυθεντικής αλληλεγγύης με πολιτικό-ταξικό πρόσημο γίνεται πιο  επιτακτική από ποτέ.

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού δίνει τη μάχη  απέναντι στην Ευρώπη για να μείνουν τα σύνορα ανοιχτά και να υπάρχουν ασφαλείς διάδρομοι για τους ξεριζωμένους.

Η Αναλγησία της Ευρώπης  Σκοντάφτει στους ανθρώπινους φράκτες των χιλιάδων αλληλέγγυων, που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών ,χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς .Πρέπει όμως να αγωνιστούμε και για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην ειρήνη και να διακηρύξουμε όλοι ότι την προσφυγιά τη γέννησε ο πόλεμος στην Συρία και ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν στον τόπο μας γιατί ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου και μαζί με το κίνημα των Αλληλέγγυων να διαμορφωθεί ένα  παγκόσμιο κίνημα με αίτημα τον άμεσο  τερματισμό του  πολέμου στη Συρία  και την παροχή προστασίας σε όσους την  δικαιούνται.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ