5.1.2024 10:17

Οι ακακίες και οι μακακίες

Στην οδό Αγίων Αποστόλων, έξω ακριβώς από την ανατολική πλευρά του πάρκου Θελούδη υπάρχει πεζοδρόμιο που εφάπτεται με το πάρκο αλλά το πλάτος του δεν είναι τόσο ώστε να περιλαμβάνει επάνω του και τις μεγάλες ακακίες, που βρίσκονται από ετών εκεί φυτεμένες σε παράταξη. Απεναντίας, το πεζοδρόμιο στην βόρεια και στην νότια γωνία του πάρκου Θελούδη, όπου υπάρχουν και διαβάσεις πεζών κάνει εμφανείς εσοχές, πλάτους όσο ένα αυτοκίνητο, δίνοντας προφανές μήνυμα ότι πρόκειται περί θέσεων στάθμευσης ανάμεσα στις ακακίες. Εξάλλου δεν υπάρχει και κάποιος προφανής λόγος ώστε να μην μπορούν να εξασφαλιστούν κάποιες θέσεις στάθμευσης σε αυτό το σημείο, μιας και το πλάτος του οδοστρώματος είναι επαρκές για δύο ρεύματα συν στάθμευση και από τις δύο πλευρές του. Επίσης, η ύπαρξη των δέντρων επί του οδοστρώματος δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο ανάμεσα σε αυτά κενός χώρος στην εσοχή του πεζοδρομίου, μόνο για θέση στάθμευσης που δεν εμποδίζει πουθενά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον νοήμονα σχεδιαστή κυκλοφορίας στην πόλη.

Αμ δε. Ο Δήμος Χίου, στις δύο άκρες αυτού του πεζοδρομίου με την εσοχή, που παραπέμπει σε πάρκινγκ ανάμεσα στις ακακίες, τοποθέτησε πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης (Ρ40) και δημιούργησε έτσι μια πρώτης τάξεως αυστηρότατων συνεπειών παγίδα για τους δημότες. Με τον τρόπο αυτόν τις προηγούμενες μέρες αφαιρέθηκαν πινακίδες και κόπηκαν πρόστιμα σε δεκάδες αυτοκίνητα δημοτών που στάθμευσαν ανάμεσα στις ακακίες παρασυρόμενοι από τις δημοτικές μακακίες.

Προτείνεται λοιπόν είτε να διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο και να συμπεριλάβει τις ακακίες σε παρτέρια, είτε να αφαιρεθούν οι πινακίδες απαγόρευσης και να εξασφαλιστούν μερικές ακόμη νόμιμες θέσεις στάθμευσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ