14.5.2019 13:06

Ο καθοριστικός ρόλος της ψήφου των νέων

Στις εκλογές στις 26 Μάη ψηφίζουν για πρώτη φορά οι 17αρηδες ,ψηφίζουν όμως για πρώτη φορά  οι 18αρηδες και  οι 20αρηδες.Πολύ σπουδαία κατάκτηση για την νέα γενιά που αποδεικνύει ότι έχει γίνει αντιληπτό από πολλούς πόσο χρειαζόμαστε την νέα γενιά. Οι νέες και οι νέοι μας είναι η γενιά  που επλήγη  περισσότερο  από την κρίση που δημιούργησε το πολιτικό καθεστώς της παλιάς Ελλάδας.

Αυτό το πολιτικό καθεστώς ξέρει καλά ότι οι νέοι με την δύναμη που έχουν πλέον στα χέρια τους θα ανατρέψουν όλα τα σχέδια τους, για επιστροφή και ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας μας.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η ΝΔ καταψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης για την ψήφο των νέων, με την αιτιολογία ότι αυτά θυμίζουν ολοκληρωτικά  καθεστώτα.

Γίνεται συχνά κουβέντα –από τους αρνητές της ψήφου των νέων-.για το κριτήριο των νέων, για τις γνώσεις ,την εμπειρία τους με απώτερο στόχο να αμφισβητηθεί η επάρκεια τους στην αξιολόγηση και την επιλογή ,για να καταλήξουν σε απαξίωση της ψήφου τους. Ο  λόγος είναι ότι  φοβούνται τους νέους,  τον αυθόρμητο λόγο ,την ζωντάνια, την αμφισβήτηση, τον δυναμισμό, την άλλη φωνή ,την «καθαρή».

Εμείς αντίθετα εμπιστευόμαστε τους νέους και χρειαζόμαστε την άποψη  και την κριτική τους και ας είναι αρνητική. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε απαλλαγμένη από στερεότυπα που θυμίζουν παλιές εποχές, γιατί ξέρουμε ότι . έχουμε ανάγκη την αύρα των νέων που δεν εξαρτάται, δεν χρωστά, δεν υποκινείται.

Ο Στόχος  όμως και το στοίχημα στις προσεχείς εκλογές , είναι να πεισθούν οι νέοι να ψηφίσουν και να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να αφήσουν το μέλλον τους σε άλλους.

Το οφείλουν  στους συμμαθητές τους, στους φίλους ,στις οικογένειες τους που ταλαιπωρήθηκαν από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τόσο το δικό τους αλλά και της χώρας μας.

Οι νέες και οι νέοι μας, γνωρίζουν καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός όλων των άλλων:

Στήριξε τη δημόσια εκπαίδευση, στελέχωσε με το απαραίτητο προσωπικό τα δημόσια σχολεία, σταμάτησε το απαράδεκτο καθεστώς της φωτοτυπίας αντί για βιβλία και των ελλείψεων δασκάλων και καθηγητών στα σχολειά μας, αναβάθμισε την ειδική αγωγή με μόνιμο προσωπικό γιατί κανένα παιδί δεν είναι κατώτερου θεού.

Έβαλε τέλος στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Επανάφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καταπολέμησε την αδήλωτη εργασία, αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και  κατάργησε τον  ντροπιαστικό υποκατώτατο για τους νέους, μια ρατσιστική διάκριση που τους υποτιμούσε .

Στις 26 Μάη θα  αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί:

Η Αποχή από τις εκλογές δεν είναι πράξη Αμφισβήτησης αλλά αντίθετα πράξη Συμβιβασμού με το κατεστημένο.

Η Ψήφος μας από μόνη της βέβαια δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, είναι όμως απαραίτητη για να συνεχίσει η προοδευτική και δημοκρατική πορεία της χώρας μας.  

Για να μην δώσουμε την ευκαιρία στις δυνάμεις που χρεοκόπησαν την χώρα μας να μας ξαναγυρίσουν πίσω, στην αδιαφάνεια, την διαπλοκή, την οπισθοδρόμηση.

Για να μην επιτρέψουμε την Ακροδεξιά στροφή της πατρίδας μας και της Ευρώπης.

Γιατί είναι πλέον αναγκαίο να επιλέξουμε όλοι μας πλευρά, να πάρουμε θέση.

Είμαστε με την Ελλάδα των ελίτ ή με  την Ελλάδα των πολλών;

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ»

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ