22.10.2013 16:25

Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης και η Χιακή Αλληλεγγύη

Πολλοί αδιαφόρησαν. Άλλοι χάρηκαν (εφοπλιστής γαρ) και άπειροι ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ.Λουκάς Κτιστάκης

Για την  περιπέτεια του καπτ. Λουκά Κτιστάκη γράφω. Όσοι τον γνώριζαν θεώρησαν σοβαρή την απώλεια, προσωρινή ευχόμεθα, της απουσίας του απ’ τα ΧΙΟ της  πικρής εποχής που διανύουμε. Λιμενικό, Αστυνομία και Στρατός γνώρισαν  χρονιά τώρα  τη θερμή συμπαράσταση του σε  κάθε έλλειψη και ανάγκη τους. Διακριτικά και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες.

Το ίδιο και σχολικοί χώροι. Αλλά εκεί που διέπρεψε ο  κατ. Λουκάς είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ο ανώνυμος Χιώτης. Ειδικά  σε θέματα υγείας θερμή ήταν η παρουσία του. Αλλά και σοβαρά οικονομικά  προβλήματα άπειρων συμπολιτών θεράπευε με τη Χριστιανική αλληλεγγύη ο Καρδαμυλίτης καπετάνιος, με την Πυτιανη μάνα, όπως θα με διόρθωνε ο φίλος μου ΔΑΣΚΑΛΟΣ Γ. Χειλάς. Δεν  ήταν  φιλανθρωπία για διαφήμιση. Ήταν χριστιανισμός της ΑΓΑΠΗΣ. Δίπλα στον συνάνθρωπο.

Διακριτικά και εχέμυθα. Ακριβώς αυτό που λείπει φοβερά ΣΗΜΕΡΑ απ’ τη Χιακή πραγματικότητα. Αυτό που άπειροι  συμπολίτες αρνούνται κατηγορηματικά. Αφού ΕΓΩ πέτυχα και απέκτησα παραδες, εσύ γιατί δεν πέτυχες; Ιδου το μεγα ερώτημα. Μαζί με τον καπ. ΝΙΚΟ ΛΩ, ανήκουν στους κορυφαίους Χιώτες εφοπλιστές της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και της  ΑΔΟΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Ανεξάρτητα του τι συνέβη  στις ΗΠΑ, η υγιείς Χιακή κοινωνία  ΕΥΧΕΤΑΙ σύντομη λήξη της περιπέτειας του καπτ. Λουκά και  επάνοδο του στα πάτρια εδάφη. ΠΑΝΤΑ Ωφέλιμος. Τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται στην  δύσκολη εποχή μας.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ