17.6.2021 11:08

Ο κ. Καραβασίλης... και η παράταξη «Χίος Μπροστά»

Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση ( Τ.Α ) σημαίνουν εκτέλεση έργων και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η ΔΕΥΑΝΧ λειτουργεί ως μια οικογένεια με την διοίκηση και όλους τους εργαζόμενους της, είναι η δυσκολότερη υπηρεσία της Τ.Α και δουλεύει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο κρατώντας όλη την Χίο σε υψηλά επίπεδα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης και των ομβρίων.

Εκτελεί έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ και αντιμετωπίζει την πολύ δύσκολη καθημερινότητα, προς όφελος όλων των δημοτών.

Όλους αυτούς που μέρα και νύχτα εργάζονται σε δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, τους απαξιώνει ο Κος Καραβασίλης για να κάνει την συνηθισμένη μικροπολιτική του.

Τα μέλη του ΔΣ, τους επιστήμονες, τους διοικητικούς, τους εργάτες, όλους τους εργαζόμενους που είναι οικογενειάρχες και Χιώτες δημότες, τους ταπεινώνει με την σύμφωνη γνώμη των ΔΣ της παράταξης του με απαράδεκτο τρόπο, λέγοντας τους ανίκανους.

Πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος, ως ικανός, την πολιτική και την Τ.Α:

 1. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου ύψους 34.000.000 € για το έτος 2021 που αφορά όλα τα έργα στη Χίο ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ και δεν προτείνει κάτι άλλο στη θέση του. Δηλαδή να μην εκτελεστεί κανένα έργο σε όλη την Χίο. Αυτό τον ενδιαφέρει για να κατηγορεί μετά όλους, υπηρεσιακούς και αιρετούς.

 2. Τον Προϋπολογισμό ύψους άνω των 70.000.000 € που είναι η κορυφαία πολιτική πράξη για την λειτουργία του Δήμου Χίου και αφορά τα πάντα, όχι μόνο δεν έχει καμία πρόταση αλλά ΑΠΕΧΕΙ από την συνεδρίαση του ΔΣ.

 3. Καταψηφίζει το έργο των 5.000.000 € που αφορά την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της Χίου, έργο της ΔΕΥΑΝΧ, με κίνδυνο τα χρήματα αυτά να χαθούν από τον Δήμο μας. Ευτυχώς μειοψήφισε η άποψη τους.

 4. Την αφαλάτωση για την ομαλή υδροδότηση του Βροντάδου και της πόλης ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙ και δεν προτείνει ΤΙΠΟΤΑ.

 5. Τον βιολογικό καθαρισμό στην Βολισσό που θα είχε δημοπρατηθεί μέσα στο 2021, τον τορπιλίζει να μην γίνει λέγοντας να πάει σε άλλη τοποθεσία δηλαδή στα όρη και στα βουνά.

 6. Για τον βιολογικό καθαρισμό του Καταρράκτη προτείνει να φορτωθούν 50.000 € ετησίως, όλοι οι δημότες την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, την συντήρηση των αντλιοστασίων και των δικτύων, για να ταξιδεύουν τα λύματα από τον Καταρράκτη μέχρι την Χίο ( είναι και ειδικός στα θέματα αυτά! ).

 7. Στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ απείχαν ως παράταξη πάνω από μισό χρόνο και τώρα την ξαναθυμήθηκαν, χωρίς βεβαίως καμία πρόταση για την συνολική λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.

 8. Ποτέ δεν καταδέχτηκε να περάσει την πόρτα της ΔΕΥΑΝΧ ως αιρετός, να ενημερωθεί από τους εξαιρετικούς εργαζόμενους και να προτείνει κάτι χρήσιμο.

 9. Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι τρισυπόστατος. Συμμετέχει στην Παγχιακή Επιτροπή, στην συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων και ταυτόχρονα είναι και ΔΣ. Στις δύο πρώτες επιτροπές ψηφίζει καμία δομή στη Χίο και την ίδια ώρα ως ΔΣ ψηφίζει μια δομή στη Χίο για 500 άτομα. Υπεύθυνη πολιτική στάση.

 10. Όταν μιλά για οικονομικές αποζημιώσεις των αιρετών, καλό είναι να διαβάσει την νομοθεσία για την καταστατική θέση όλων των αιρετών και να μην προσβάλλει τους συναδέλφους του και κυρίως τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι λαμβάνουν θεσμικά και νόμιμα αυτό που προβλέπει η νομοθεσία.

 11. Του αναγνωρίζω ως έξυπνη την πολιτική και ιδεολογική στροφή που έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό, ταυτιζόμενος πλήρως με τις αριστερές παρατάξεις του ΔΣ. Ίσως εκεί είναι το πολιτικό του μέλλον.

Αυτός είναι ο κ. Καραβασίλης και η «Χίος Μπροστά» που τον ακολουθούν τυφλά και λένε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Να μην γίνει τίποτα στη Χίο εν μέσω πανδημίας και οικονομικών δυσκολιών.

Ο κ. Καραβασίλης ήθελε να γίνει ο Δήμαρχος της Χίου με αυτές τις γνώσεις, αυτές τις πρακτικές και αυτά τα μυαλά.

Έτσι θα πήγαινε την «Χίο Μπροστά». 

Ευτυχώς για την Χίο δεν διοικεί, αλλά μόνο ανακοινώσεις βγάζει και αρθρογραφεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ