6.6.2019 11:41

Ο Αντίλογος του ΣΥΡΙΖΑ στην εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ

Τελείωσε  και ο δεύτερος κύκλος των  αυτοδιοικητικών  εκλογών. Έκλεισε έτσι ένα κεφάλαιο που μας  έδειξε την τάση της κοινωνίας την συγκεκριμένη περίοδο  η οποία είναι καθοριστική για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και όλων μας. Φυσικά αυτή η τάση εκδηλώθηκε στις Ευρωεκλογές όπου η ψήφος  είθισται να είναι χαλαρότερη γιατί δεν εκλεγεί κυβέρνηση, δίνει όμως μηνύματα.

Πολλά  από αυτά δεν τα περιμέναμε αλλά ,ας είναι καλά τα ΜΜΕ και η αντιπολίτευση που πέτυχαν να μην ακουστεί τίποτα θετικό για την διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγχρόνως να σβηστούν σαν να μην υπήρξαν τα χρόνια που κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πέτυχαν το ακατόρθωτο που ήταν ο στόχος τους να κάνουν το άσπρο μαύρο ,κάτι που μάλλον δεν υπολογίσαμε όσο έπρεπε. Είναι όμως δυνατόν να περιμένει  κάποιος ότι θα ξαναψηφίσουν οι συμπολίτες μας την ΝΔ που έχει απολύτως ξεκάθαρη πολιτική και δεν έχει κρυφτεί, άλλωστε ως κυβέρνηση υλοποίησαν με πάθος ότι πιο αντιδραστικό και αντικοινωνικό. Υποστήριζαν δε ότι αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το έχουν εφεύρει. Λατρεύουν τα μνημόνια γιατί είναι το τέλειο άλλοθι τους για να υλοποιούν την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους ,που περιλαμβάνει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, την κατακερμάτιση του κοινωνικού κράτους  και την διάλυση της δημόσιας υγείας-παιδείας.

Αυτά όλα είναι γνωστά και αναρωτιέμαι πως σβήστηκαν από την μνήμη των συμπολιτών μου, τι άλλαξε τόσο πολύ την κρίση τους;

Είμαι πλέον απόλυτα πεισμένη σε κάτι που έχω ξαναγράψει, η εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ, αποδείχθηκε ο χειρότερος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και ο καλύτερος  οπαδός της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

Από τις 26 Μαΐου , έχει μπει σε εξέλιξη το τελικό σχέδιο αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορές όπως βάφτηκε μπλε όλη η Ελλάδα, συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ  και η ΝΔ οδεύει προς την αυτοδυναμία. Μέχρι τις εκλογές αυτή την δουλειά θα κάνουν τα ΜΜΕ και εδώ πρέπει να υπάρξει αντίδραση συστηματική και προγραμματική. Αυτή η καταιγίδα παραπληροφόρησης, δημιουργίας ψευδών ειδήσεων και  εντυπώσεων και η παρουσίαση μιας τετελεσμένης κατάστασης  σε σημείο  να εμφανίζονται ως διεκπεραίωση οι  εθνικές  εκλογές με σίγουρο νικητή πρέπει να έχει αντίλογο ισχυρό  και πρέπει να καταρρεύσει στα μάτια των συμπολιτών μας.

Ο  Αντίλογος μας είναι το κυβερνητικό έργο που έχει γίνει και μια σειρά πολύ σημαντικών νομοθετημάτων-πολλά  εν μέσω μνημονίων-, που θέλουν να ξεχαστεί, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο εξειδίκευση του προγράμματος ανά επαγγελματική και κοινωνική ομάδα και σύγκριση με το πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν χρειάζονται μεγάλες κουβέντες και ατάκες αλλά αντίθετα  απλά λόγια τα οποία καταλαβαίνουν όλοι.

Όλα αυτά να λέγονται  στον κόσμο καθημερινά, στην αγορά, το καφενείο, την γειτονιά, στην πλατεία του χωριού. Πολλοί λένε ότι χάθηκε η επαφή με τον κόσμο  και για αυτό δεν έγινε αντιληπτό ότι η ψυχολογία του κόσμου δε άλλαξε. Δεν ένοιωσε ελπίδα, δεν ένοιωσε ότι κάτι αλλάζει. Είναι πολλά τα χρόνια της κόπωσης και  ο κόσμος γίνεται αυστηρός με αυτό το κόμμα που συμβολίζει την εξουσία την δεδομένη στιγμή.

Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει και το κλίμα να αντιστραφεί. Είναι στο χέρι μας  να συσπειρωθούμε ,να βγούμε στην κοινωνία, να τους πούμε το έργο και το πρόγραμμα μας  και στην συνέχεια γνωρίζοντας ο πολίτης, να συγκρίνει και  να αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Αυτό οφείλουμε να κάνουμε  για τους συμπολίτες μας  που δεν γνωρίζουν και αυτό θα κάνουμε. Είναι υποχρέωση  μας στην κοινωνία, σε όσους μας στήριξαν το 2015 και σήμερα είναι διστακτικοί, σε όλους τους προοδευτικούς συμπολίτες μας που περιμένουν από εμάς. Η χώρα μας δεν πρέπει να γυρίσει πίσω και συγχρόνως να καταστραφούν όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ