7.6.2022 10:59

Ο Α.Σ Νενήτων άνοιξε τον δρόμο για την νόμιμη έγκριση των καταστατικών σε όλα τα Μαστιχοχώρια

Το σπουδαιότερο επίτευγμα για τον κάθε φορέα είναι η εμπιστοσύνη, η φερεγγυότητα, οι θεσμικές και νόμιμες αποφάσεις.

Μετά από πέντε μήνες προσπάθειας και αγώνα, από την «ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ» πέρασαν ως δια μαγείας ΟΛΟΙ οι Α.Σ στην νομιμότητα με το ίδιο καταστατικό.

Πλήθος τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ όπου αναλύθηκαν τα πάντα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΧ ( οι κ. Γιώργος Τούμπος, Μιλτιάδης Σταυρινούδης, Νίκος Νύκτας, Κώστας Γανιάρης, Δημήτρης Αγκάς, Κώστας Νεαμονίτης, Γιάννης Καπετάνος, Παντελής Σαραντάκης, Νεκτάριος Λυμπέρης ) στις 14 Φεβρουαρίου 2022 με Αρ. Πρακτικού 2019/14-2-2022, ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ως παράνομο τον Α.Σ ΝΕΝΗΤΩΝ τον δεύτερο μεγαλύτερο Αναγκαστικό Συνεταιρισμό με 33 τόνους παράδοσης μαστίχας, αποφασίζοντας:

..… η απόφαση της συνελεύσεως σας είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ και εμείς ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ να συνεχίσουμε και να συναινέσουμε σε μία απόφασή σας η οποία είναι καταφανώς αντίθετη με τον νόμο και έχει προφανείς έννομες συνέπειες στις οποίες δεν επιθυμούμε να έχουμε ευθύνη.

Η «παράνομη» κατ’ εκείνους απόφαση της Γ.Σ έχει πλέον εγκεκριμένο το νέο καταστατικό σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης υπ αριθμ. 1383/67880/14-3-2022 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ( ΥΠΑΑΤ ).

Χτες ανακοινώθηκε επισήμως από το Υπουργείο και η έγκριση των καταστατικών για τους υπόλοιπους 19 Α.Σ, των οποίων τα καταστατικά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με των Νενήτων στις βασικές, επίμαχες και τροποποιημένες τους διατάξεις.

Το ένα όμως παραμένει «ΠΑΡΑΝΟΜΟ» και τα 19 ΝΟΜΙΜΑ, τα οποία όμως αντιγράφηκαν από το παράνομο ( κατά την ΕΜΧ και όχι το Υπουργείο ) !!!

Ασφαλώς πρόκειται για θαύμα και ικανότητα της τελευταίας στιγμής από τον πρόεδρο της ΕΜΧ.

Ποιος είναι ο παράνομος;

Το ΔΣ της ΕΜΧ και ο πρόεδρος της, η ο Α.Σ Νενήτων που τους έδειξε τον δρόμο της νομιμότητας;

Ευτυχώς τον ακολούθησαν, διότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς έχοντας καταστατικά διαφορετικά μεταξύ τους στις βασικές διατάξεις, ως Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί ( Α.Σ ).

Τα λάθη ακόμα και οι αποτυχημένες παράνομες ενέργειες τους μπορούν να διορθωθούν με μια ΣΥΓΝΩΜΗ, η με μια ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ τους που θα ανακαλεί την προσβλητική και απαράδεκτη στάση τους απέναντι σε ένα μεγάλο συνεταιρισμό με τεράστια ιστορία.

Ούτε το ένα τολμούν να κάνουν ούτε το άλλο.

Θεωρούν την ΕΜΧ ιδιοκτησία τους.

Επίσημα λοιπόν ηττήθηκε κατά κράτος ολόκληρος ο σχεδιασμός τους.

Στόχευαν με τις καταστατικές τροποποιήσεις των 20 Α.Σ, την είσοδο των

μελών - επενδυτών με ότι αυτό συνεπάγεται και την δια βίου εκλογή τους με την κατάργηση της εκλογής των αντιπροσώπων από τις Γενικές Συνελεύσεις.

Προσπάθησαν πολύ αλλά απέτυχαν.

Ο νόμος και η βούληση των μαστιχοπαραγωγών νίκησαν την αλαζονεία, την έπαρση και την αυθαιρεσία τους.

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΑΝΟΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Μ.Χ

Ευτυχώς για τους 20 Α.Σ, τους χιλιάδες Μαστιχοπαραγωγούς και την ΕΜΧ όλα πλέον τα καταστατικά είναι τα ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ και πήγαν στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ και η μαϊμού εκλογή αντιπροσώπων από τα ΔΣ για την ΕΜΧ.

Κάποιοι στεναχωρήθηκαν πολύ.

Δεν πειράζει όμως διότι οφελήθηκαν όλοι οι μαστιχοπαραγωγοί.

Μια εκκρεμότητα μένει ακόμα.

Το συντομότερο δυνατόν θα πρέπει ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΧ να ανακαλέσουν την απαράδεκτη απόφασή τους απέναντι στον Α.Σ Νενήτων, η οποία τους ζητήθηκε επίσημα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. έγγραφο 218/30 -5 -2022 και έτσι να αποδοθεί το δίκιο και η αξιοπρέπεια στους μαστιχοπαραγωγούς των Νενήτων.

Οφείλουν και έχουν την υποχρέωση να το κάνουν μόνοι τους, διαφορετικά θα τους επιβληθεί κι αυτό με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως τους ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ η έγκριση όλων καταστατικών και στους 20 Α.Σ.

Ο κύκλος των καταστατικών τροποποιήσεων έκλεισε επιτυχώς και ανοίγει ένας νέος, με τις προτάσεις που θα κατατεθούν στην ετήσια Γ.Σ της ΕΜΧ και θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ