14.6.2022 14:40

Ντροπή για την απαράδεκτη κατάσταση στον υδροβιότοπο Μαλαγκιώτη

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος τα πληρώματα των σκαφών του 59ου Ράλλυ Αιγαίου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Βολισσού και το Λιμεναρχείο Χίου προέβησαν σε συμβολικό καθαρισμό της παραλίας των Μαγεμένων.

Εκεί, στην εκβολή του χειμάρρου Μαλαγκιώτη, η ο οποία αποτελεί υδροβιότοπο προστατευόμενο από το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ ΑΑΠ 229/19.06.2012, όλοι αυτοί οι επισκέπτες του τόπου μας έγιναν μάρτυρες της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί λόγω της συνεχιζόμενης αναλγησίας κάποιων που συνεχίζουν να περνούν από τον υδροβιότοπο και την παραλία με τα 4Χ4 οχήματά τους, αλλά και της πλήρους αδιαφορίας των ελεγκτικών μηχανισμών αστυνομίας και λιμεναρχείου να θέσουν τέλος σε αυτή την απαράδεκτη νοοτροπία, καθώς επίσης και της πλήρους αδράνειας της Περιφέρειας, του Δήμου Χίου και της Κοινότητας Βολισσού, κανείς από τους οποίους εδώ και μήνες δεν έχει ενδιαφερθεί να καθαρίσει τις ενημερωτικές ξύλινες πινακίδες από τους σεξιστικούς βανδαλισμούς που κάποιοι έχουν ζωγραφίσει επ' αυτών και να τις ξαναστήσει στη θέση τους, αφού τη μία από τις δύο κάποιοι την έκοψαν κιόλας με αλυσοπρίονο και κείται στην παραλία.

Προφανώς τα πληρώματα των σκαφών που διενήργησαν τον καθαρισμό έγιναν με τα μάτια τους μάρτυρες της κατάστασης και σίγουρα οποίοι ντόπιοι τους συνόδευαν θα ένιωσαν μεγάλη ντροπή μπροστά σε αυτά τα θεάματα. 

Εμείς, πολίτες της Χίου και Σύλλογοι που ενδιαφερόμαστε για την προστασία, την διαφύλαξη και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας, απαιτούμε να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά η Περιφέρεια, ο Δήμος και η τοπική Κοινότητα με την προστασία του υδροβιότοπου Μαλαγκιώτη, να καθαριστούν οι πινακίδες και να τοποθετηθούν ξανά στη θέση τους καθώς και να υπάρξει αυτό το καλοκαίρι αστυνόμευση της περιοχής για την αποτροπή όλων αυτών που βιάζουν την παραλία και τον υδροβιότοπο με τα οχήματά τους ενοχλώντας και θανατώνοντας κάποιες φορές τα είδη πτηνών και ζώων που βρίσκουν καταφύγιο εντός του και γύρω του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ