22.5.2014 14:43

ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ…

ΟΧΙ  δεν είναι η αποχή. Η νεολαία που απείχε είναι, η…χαρτζιλικωμένη  νεολαία, όχι η αδιάφορη. Με τους εκατοντάδες υποψηφίους συμβούλους η συμμετοχή για τα Χιακά δεδομένα είναι καλή.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ: Πάσα δυνάμει  το «σύστημα Λαμπρινούδη» κτυπήθηκε αλλά δεν νικήθηκε. Μειώθηκε αλλά είναι πάντα πρώτο. Το προσωρινό  «σύστημα Βουρνού» επιτέθηκε  με όλες του τις δυνάμεις του και πέρασε στο νήμα το βράχο του 40%. 5 βουλευτές της Ν.Δ. (Βαρίνος, Πίττας, Κοσμίδης, Μουσουρούλης, Κάρμαντζης), πρώην δήμαρχοι, πλην ενός, ολόκληρος ο στελεχιακός μηχανισμός της κυβερνώσας παράταξης μαζί με τους επιγόνους του αειμνήστου Καλουτά έδωσαν τον «υπέρ πάντων αγώνα»… Ρυθμιστής η ευρεία Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ Κ.Κ.Ε). Κολοσσιαία η ευθηνή των συνήθων απαθών. Τώρα  καλούνται να βγάλουν  τα «κάστανα» απ’ τη φωτιά. Προσωρινός νικητής ο φίλτατος Γιάννης Πίττας, που οι φίλοι του πήγαν πολύ καλά και φαίνεται να επακάμπτει  απ’ την 7χρονη χειμερία νάρκη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ: Στα ιδία και πάλι. Καλογήρου (πρώην Βογιατζής)  ενάντια Γιακαλή. Πως να μη  θυμηθώ αξέχαστες  αναμνήσεις  του 2010. Όταν η Χίος εξέλεξε τον περιφερειάρχη και  όχι  η Λέσβος.

Για να δούμε τι θα δούμε πάλι. Ρυθμιστής και πάλι η …ευρεία Αριστερά σε όλες τις μορφές της όμως. Δύσκολος ο ρόλος των αριστερών συμπολιτών.

ΣΤΑΥΡΟΙ: Κατάπληξη, έκπληξη, απορία, χαρά λύπη,  αγανάκτηση,. Στην εποχή  της τεχνογνωσίας,  ακόμη και  ο 12χρονος κυκλοφορεί  με τον υπολογιστή, τριτοκοσμική κατάσταση στους σταυρούς. Τέταρτη πρωί γράφω τούτες τις γραμμές και αγνοώ τα τελικά. Για τους σταυρούς ειδική ανάλυση την άλλη εβδομάδα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ