10.3.2018 7:51

Μισούν την Ελλάδα, σαν την εύκολη του δρόμου

Μια ψυχή λεβεντόγερου που αγαπούσε τα Αλάτσατα και την Ελλάδα πολύ, θα μου έλεγε: “Δημοσίεψε να ξεστραβωθούνε, αυτοί που περιστασιακά κυβερνούνε για δυο τρια χρόνια την Ελλάδα και φαντάζονται πως κάτι είναι, ενω μόνον 18 άνθρωποι στους 100 τους ψηφίσανε.

Δημοσίεψε αυτά που λέει ο Σκοπιανός, γιατί αυτοί που κυβερνούνε ως προσωρινοί και μαλακοί κληρονόμοι, χωρίς άδεια, χωρίς δικαίωμα και χωρίς αιδώ παζαρεύουν και πουλάνε σαν νάναι του πάππου τους, φτηνά και τζάμπα, τα όσια και ιερά και προγονικά, την ίδια την πατρίδα μας".

Δημοσιεύεται να ξεστραβωθούνε.

(Το κείμενο από την εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ 8-2-2018 Tεύχος 1003).

 

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Ιστορική και πνευματική άβυσσος στα Σκόπια

"Σε συνέντευξή του, ο τέως πρωθυπουργός της γειτονικής μας χώρας Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι ο οποίος είχε προτείνει επί των ημερών του τη δημιουργία Ομοσπονδίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ –μιλάει για ένα θολό τοπίο που δημιουργήθηκε συστηματικά πάνω στη ταυτότητα των πολιτών της χώρας του.

Μπορεί ο κ. Γκεοργκιέφσκι να έχει τους δικούς του λόγους να τα λέει αυτά – έχει πάρει βουλγαρική υπηκοότητα, όπως μαθαίνουμε – ωστόσο έχουν την αξία τους ως μαρτυρία εκ των έσω. Αποτελούν μάλιστα και πρόκληση για αντίστοιχες δικές μας παρανοήσεις. Στην απομαγνητοφώνηση, για λόγους ακριβείας διατηρήσαμε το όνομα της χώρας του, όπως ο ίδιος το εκφέρει.

Δημιούργησαν αυτή την αντίληψη σε πολλά επίπεδα. Πρώτα μέσα των Μνημείων, μετά μέσο των αλλαγών στα σχολικά βιβλία. Εμείς μάθαμε ότι είμαστε Σλάβοι από τα βιβλία μας αλλά σήμερα τα παιδιά μαθαίνουν ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Επίσης μέσω των ντοκυμοντέρ που γυρίζουν, όπου υπάρχουν ονόματα, τα οποία ακούμε για πρώτη φορά στη ζωή μας. Και κάποια από αυτά είναι δυσκολοπρόφερτα για εμάς που έχουμε σλαβικό λεξιλόγιο. Θεωρούμε ότι πρακτικά μια ιστορική και πνευματική άβυσσος έχει εισαχθεί από κάποιους στη Μακεδονία (εν ΠΓΔΜ) και πρέπει να τη σταματήσουμε.Η αρχαία Μακεδονία του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου ήταν εκεί κάτω. Εδώ ήταν η περιοχή της Βαρντάσκα Μακεδονίας, οι Θράκες κατοικούσαν στα ανατολικά της, στη Δυτική Μακεδονία (ΠΓΔΜ) ήταν Ιλλυριοί, στο κέντρο υπήρχαν ως επί το πλείστον οι Παίονες και εδώ στα Σκόπια στο Κουμάνοβα και το Τέτοβο υπήρχαν οι Δαρδανοί. Καταλαβαίνω ότι η ρητορική περί του Αλεξάνδρου της Μακεδονίας είναι πολύ εντυπωσιακή, πολύ ισχυρή και όμορφη, αλλά παρ΄ όλα αυτά υπάρχει μια σίγουρη πραγματικότητα. Εκείνη η αρχαία Μακεδονία δεν είναι εδώ. Βρίσκεται νότια.

Σύγχρονοι ιστορικοί λένε ότι οι άφιξη των Σλάβων δεν έχει αποδειχθεί. Μόνο εδώ στη Μακεδονία (ΠΓΔΜ) δεν έχει αποδειχθεί. Τα τελευταία 200-300 χρόνια οι ειδικοί σλαυλόγοι και βυζαντολόγοι ασχολήθηκαν με την έρευνα άφιξης των  Σλάβων στη Βουλγαρία, στη Σερβία, την Κροατία, στη Σλοβενία, στην Μακεδονία ακόμα και στην Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμα 200.000 που πήγαν στη Μικρά Ασία. Κάθε ημερομηνία, κάθε εισοδός τους έχει καταγραφή από τους χρονικογράφους, όλα είναι γνωστά. Κάθε μάχη έχει καταγραφεί. Και εδώ δηλώνουμε πως δε γνωρίζουμε πότε ήρθαν οι Σλάβοι. Αλλά μισό λεπτό δημιουργούμε ιστορία από μόνοι μας για εσωτερική κατανάλωση.

Η γλώσσα μας. Ας δούμε λίγο τη γλώσσα μας. Κάποιος πρέπει να έχει πρόβλημα αν ισχυρίζεται ότι τα μακεδονικά (μακεντόσκι) δεν είναι μιά σλαβική γλώσσα που ανήκει στη δική της ξεχωριστή κατηγορία. Μισό λεπτό. Καταλαβαινόμαστε με τους Σέρβους, με τους Βούλγαρους, με τους Κροάτες. Σε ποια βάση καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας. Άν πάτε στη Σλοβακία σας εγγυώμαι ότι θα χρειαστείτε μόνο ένα μήνα  για να μάθετε τη γλώσσα των Σλοβάκων. Όταν ακούμε πολωνικά, ρωσικά καταλαβαίνουμε ότι είναι η ίδια γλώσσα, με την ίδια ρίζα. Τώρα βγάζουμε πράγματα από το μυαλό μας. Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθούμε να καταφέρουμε με αυτό. Τι προσπαθούμε να πετύχουμε με όλο αυτό το ζήτημα."

Παρ’ όλα αυτά οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί (όχι οι λαοί τους) δείχνεται πως μισούν θανάσιμα την Ελλάδα. Την θεωρούν σαν κάτι το τίποτα. Σαν εύκολη του δρόμου. Και αιτία είναι οι αχαμνοί και απάτριδες, που κατά λάθος και κατάρα την κυβερνάνε τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ