29.1.2014 11:42

Μήπως παρέσυρα και την Τεχνική Υπηρεσία;

Με κίνητρο αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν θέλω να απαντήσω τα εξής:
Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι και πρέπει να είναι στόχος όλων μας, φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων, δημοσίου κ.λπ., γιατί απλούστατα αυτό μεταφράζεται σε κόστος. Είναι αντικείμενο με σημαντικό ενδιαφέρον για τους Δήμους και τις Επιχειρήσεις τους. Η διερεύνηση λοιπόν των δυνατοτήτων αυτής της παραμέτρου επιβάλλεται από το ύψος της απαιτούμενης δαπάνης, που πλησιάζει τα 2εκ. ευρώ.
Με βάση τα παραπάνω σκεφτήκαμε και κάναμε κάτι πολύ απλό και διάφανο, μία πρόσκληση ενδιαφέροντος, ανοιχτή μέσω του Τύπου, σε όσους έχουν προτάσεις και λύσεις να μας τις παρουσιάσουν με τις εξής προϋποθέσεις:
1. Ότι θα υπάρξει μετρήσιμη μείωση της κατανάλωσης.
2. Ότι η πρόταση θα συνοδεύεται με το αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
3. Η αμοιβή του μελετητή θα είναι ποσοστό του μετρήσιμου κέρδους. Δηλαδή ο Δήμος δεν θα έχει καμία μα καμία οικονομική επιβάρυνση.
Διευκρινίζω επίσης τα ακόλουθα :
Α. Το αντικείμενο απαιτεί υψηλή και εξειδικευμένη τεχνογνωσία που δεν διαθέτουμε.
Β. Έγινε σε απόλυτη συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και από κοινού συντάχθηκε η ανακοίνωση στον Τύπο, μέσα στην οποία οι φύλακες της νομιμότητας διέγνωσαν διαπλοκές και συμφέροντα.
Σίγουρα είναι μια μορφή ΣΔΙΤ, για την οποία μερικοί διαφωνούν – δικαίωμα τους – αυτό όμως δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να λένε ό,τι τους κατέβει εκτός και εάν δέχονται ότι ο Φυτούσης παρέσυρε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο ολίσθημα ή αντιθέτως.
Λόγω των επερχόμενων εκλογών όλα επιτρέπονται. Θα προτιμούσα όμως η όποια καλοπροαίρετη και καλοδεχούμενη κριτική να συνοδεύεται από προτάσεις και λύσεις. Η στείρα άρνηση δεν ωφελεί απλώς διαιωνίζει το πρόβλημα, αυτό που κάναμε όλοι μας για δεκαετίες και τώρα ξεπληρώνουμε το λογαριασμό .

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ