29.3.2018 13:49

Μία λαμπάδα για τους ακρίτες μας

Ανάσταση οι δύο ακρίτες μας θα κάνουν στη φυλακή!

Όσοι πήγαν πραγματικό στρατό, ακόμα και αν η θητεία τους  ήταν η λειψή των 8 μηνών και δεν υπηρέτησαν στην θαλπωρή ενός γραφείου, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει ακριτικό φυλάκιο, «γερμανικό» νούμερο, υπηρεσία τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά ή  Πάσχα, βραδινή έφοδο μεσ΄ το κρύο και την βροχή ή γενέθλια μοναχός σου. Κάτι σου σφίγγεται η καρδιά, αλλά το καθήκον σε καλεί. Όμως, Πάσχα σε ξένη φυλακή!! Τούτο είναι πόλεμος!

  Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως το ηθικό του Άγγελου και του Δημήτρη είναι ακμαίο και ότι αυτοί είναι που δίνουν κουράγιο στους γονείς τους. Τούτο που είναι ίδιο χαρακτηριστικό του γενναίου αγωνιστή, αποτελεί το κύριο εφόδιο για τον μακρύ ανηφορικό δρόμο που ανεβαίνουν οι δύο συμπατριώτες μας. Πρέπει όμως νάμαστε κοντά τους. Να τους προσφέρουμε  ψυχική στήριξη. Μια αόρατη μεγάλη ζεστή ελληνική αγκαλιά μέσα στη ψύχρα της εχθρικής φυλακής. Και μια λαμπάδα από όλους μας για  τις άγιες μέρες που έρχονται. Μια σκέψη, μια ευχή, μια προσευχή. Κουράγιο να παίρνουν, αυτοί και οι δικοί τους. Και να τους πούμε, να το διαλαλήσουμε, ότι ο νους μας είναι μαζί τους, τούτες τις μέρες τις Άγιες, τις διαφορετικές, τις συναισθηματικά φορτισμένες.  Μέρες του ανταμώματος συγγενών και φίλων. Να είναι βέβαιοι ότι όλοι θα τους σκεπτόμαστε και θα τους κάνουμε παρέα στη μοναξιά της φυλακής τους.

Ας φτάσει η σκέψη μας σε όλους τους ακρίτες: στο Έβρο, στο Αιγαίο, στο Καστελόριζο, στη Ρώ. Σε στεριά, θάλασσα και αέρα. Και στα πιο «δικά μας», στην Παναγιά, στα Ψαρά, στο Μελανιός. Σε κάθε φυλάκιο. Τότε, που ενώ εμείς θα γιορτάζουμε, ίσως ανέμελα, το Πάσχα και θα τσουγκρίζουμε αυγά, οι άγρυπνοι ακρίτες μας θάναι στο καθήκον τους, απέναντι στον «νευρικό» γείτονά μας, με μάτια ορθάνοιχτα και ψυχή δυνατή. Μια λαμπάδα από εμάς για όλους εκείνους που το καθήκον τους καλεί να φυλάγουν Θερμοπύλες.

Όπως στις ώρες μιας αρρώστιας κατανοούμε το πόσο σημαντικό είναι η υγεία, έτσι και σε περιπτώσεις μικρών ή μεγάλων εθνικών προβλημάτων ή κινδύνων, αντιλαμβανόμαστε την αξία του δυνατού, κυρίαρχου, αξιοπρεπούς και υπολογίσιμου κράτους. Τότε αντιλαμβανόμαστε το πόσο σοβαροί, προσεκτικοί, δυναμικοί και λογικοί πρέπει να είμαστε σε θέματα που αφορούν την Πατρίδα και πρέπει να βάζουμε στην άκρη τα πρόσκαιρα προσωπικά συμφέροντα. Και όταν έρχονται δύσκολες στιγμές η παρηγοριά μας για ειρηνική ζωή είναι πάντα η ασφάλεια που μας παρέχει το στράτευμα!!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ