19.7.2019 11:29

Μια εβδομάδα αυταρχισμός και φαιδρότητες

Μόλις μια εβδομάδα έχει περάσει από την μέρα των εθνικών εκλογών και μοιάζει σαν να πέρασε περισσότερος χρόνος. Οι νέοι και πανέτοιμοι κυβερνώντες-ιδιοκτήτες της χώρας περιμένοντας 4 χρόνια στην αίθουσα αναμονής αλλά με τα χαρτοφυλάκια στο χέρι, σχεδίαζαν και μελετούσαν τις πρώτες μέρες τους στην εξουσία, έτσι ώστε να φανούν σοβαροί με σχέδιο και πρόγραμμα για το καλό της χώρας που υπέστη τα «πάνδεινα», από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέρουν καλά όπως και όλοι οι πολίτες ότι για πρώτη φορά κυβέρνηση άφησε γεμάτα ταμεία και μάλιστα σε περίοδο όπως αυτή που διανύσαμε και μην μπορώντας να πουλήσουν το εύκολο που θα τους βόλευε «διαλύσατε την οικονομία», έχουν ξεκινήσει ένα καθημερινό ξεκατίνιασμα με τσιγαρίλες, κατσαρίδες μπαταρίες, κλειδιά. Γελοιότητες που αποδεικνύουν ακόμα περισσότερο πόσο επικίνδυνοι πολιτικά είναι και τι χρησιμοποιούν για να δημιουργούν εντυπώσεις.

Αυτό που καταφέρνουν είναι να ευτελίζουν την χώρα, τις προσπάθειες του λαού, όσα υπέστη στην πολυετή κρίση και συγχρόνως τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που μας έβγαλαν από τα μνημόνια που οι δικές τους κυβερνήσεις μας έβαλαν. Αυτά όμως πρέπει να ξεχαστούν, τώρα έχουμε άλλα ήθη και άλλους νοικοκυραίους, τους καθαρούς που αερίζουν και ψεκάζουν ολημερίς, αυτά πρέπει να μας νοιάζουν .

Εκτός βέβαια από το αδιαμφισβήτητο νοικοκυριό προβάλλουν και την φοβερή εργατικότητα-ενεργητικότητα, από τα ξημερώματα μέχρι τα μεσάνυκτα που συνοδεύεται με αυθόρμητες επισκέψεις σε δημόσιους φορείς. Έτσι για να μην ξεχνιούνται οι εργαζόμενοι και να γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή. Δείγματα αυταρχισμού και επιβολής, με την πρώτη εβδομάδα.

Αυτά βέβαια φάνηκαν και με μια σειρά ενεργειών σε επίπεδο υπουργείων και μεταφορών αρμοδιοτήτων και από πολλά άλλα που δρομολογούνται. Πάντα βέβαια στο όνομα της εντολής που ζήτησαν και πήραν. Κινήσεις συμβολισμού και αποστολής μηνυμάτων σε ακροδεξιούς ψηφοφόρους με ευρύτερη αποδοχή δυστυχώς. Ευθεία επιθετική πολιτική σε όλους τους τομείς δικαιωμάτων.

Κάπως έτσι οι φουριόζοι και από τα δεδομένα «ξελιγωμένοι», για εξουσία θα πορευτούν, από την άλλη σιγά-σιγά είναι αναγκαίο να βρούμε όλοι τον βηματισμό μας και να πορευτούμε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Είναι σίγουρο ότι έχουμε πολύ δουλειά.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ