21.11.2019 13:48

Με αυταρχισμό, βία και αστυνομοκρατία νομίζουν ότι θα σταματήσουν την ελπίδα των νέων

Παρακολουθώντας την συνεχόμενη  αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης ,με σειρά ακροτήτων και τις περισσότερες εναντίον των νέων παιδιών αναρωτιέμαι, τι μένος είναι αυτό προς την νεολαία μας που οδηγεί μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση –που δεν σταματά να επικαλείται την αυτοδυναμία της-, σε τόσα απανωτά ολισθήματα. Γιατί έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να εξαγριώσει τους νέους, με ψεύτικα προσχήματα και επικοινωνιακά σώου. Γιατί χρησιμοποιεί την παλιά και προσφιλή της  τακτική της στοχοποιήσης και της δημιουργίας επίπλαστων εικόνων;

Αρχικά όλο αυτό το κρεσέντο αυταρχισμού ξεκίνησε με την καταπάτηση των δικαιωμάτων  και την κατάργηση όλων όσων τους «απειλούσαν» ή δεν ταίριαζαν με το ακροδεξιό προφίλ τους. Από τα δεδομένα πλέον  καταλήγω ότι , όσο περνά ο χρόνος και η ανικανότητα στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων-προσφυγικό-,γίνεται αντιληπτή σε όλους μας, η κυβέρνηση έχει επιλέξει αντί της υπευθυνότητας που οφείλει να έχει , να επενδύει στα γνωστά της, μπάχαλο, αποπροσανατολισμός, βία, αστυνομοκρατία, αυταρχισμός. Όλα αυτά με επικάλυψη της θρησκείας και της πατρίδας.

Σίγουρη συνταγή με σαφή στόχευση στο ακροδεξιό ακροατήριο.

Επανέρχομαι όμως στο βασικό που είναι το πλέον επικίνδυνο ,αυτό της νεολαίας. Εμείς λέμε και το πιστεύουμε ακράδαντα ότι η νεολαία είναι το μέλλον μας, είναι η ανάσα και η ελπίδα μας. Πιστεύουμε στις νέες και στους νέους και θέλουμε να αμφισβητούν, να αγωνίζονται και να κατακτούν. Αυτό είναι υγεία και δημοκρατία. Στην άλλη λογική βρίσκεται η αντίληψη της βίας και της καταστολής που «μπουκάρει», σε μαγαζιά (κινηματογράφους-νυκτερινά μαγαζιά) και με την απειλή όπλου, ακινητοποιεί και τρομοκρατεί χωρίς λόγο. Μόνο και μόνο για να παραστήσουν τους εξουσιαστές και περισσότερο για να φοβίσουν. Σε αυτό επενδύουν και εκεί ποντάρουν, στον φόβο. Πάντοτε τα καθεστώτα εν έλλειψη επιχειρημάτων χρησιμοποιούν την βία για να υποτάξουν και να φοβίσουν . Η Αρχή έγινε με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και για να το υποστηρίξουν και να το παρουσιάσουν ότι είναι για το καλό μας ,μας δείχνουν τις εικόνες με τα κράνη και τα άδεια μπουκάλια ως ατράνταχτα αποδεικτικά της παραβατικής νεολαίας που έχει μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γιάφκες και σαν λογική συνέπεια αντιμετώπισης της κατρακύλας της νεολαίας είναι να κλείσουν τα πανεπιστήμια ,να ξυλοφορτώσουν και να εκτονώσουν τα ένστικτα που αποδεικνύεται ότι καταπίεζαν τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο η αυτοαποκαλούμενη φιλελεύθερη ΝΔ δείχνει πόσο νοιάζεται για τους νέους, για την δημοκρατία, για την δημόσια παιδεία ,την ελευθερία λόγου και ιδεών.

Στην ουσία νοιώθω ότι στόχευση της κυβέρνησης μαζί με τους αδύναμους είναι και οι νέοι. Προφανώς όλοι εκείνοι που μπορούν να πουν και να κάνουν κάτι διαφορετικό, μπορούν να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν. Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να σταματήσει την ελπίδα των νέων άρα και την ελπίδα  της κοινωνίας και όλων μας. Προτιμούν ένα φοβισμένο και υπόδουλο λαό που θα χειραγωγείται από το καθεστώς που εκπροσωπούν.

Η Κοινωνία υπέφερε τα τελευταία χρόνια και παρά τις παραλείψεις και τα λάθη από τον ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε φωνή, ανάσα, ελπίδα, δικαιώματα σε όλους τους συμπολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Αυτά όλα θέλει η ΝΔ να τα ξηλώσει για να κάνουν κουμάντο στην χώρα μας ξανά οι μεγαλοπαράγοντες, οι ολιγάρχες ,οι λίγοι φίλοι τους. Προτιμά τους νέους άφωνους, απολίτικους και δήθεν άριστους όπως αυτούς που διορίζει σε κυβερνητικές θέσεις  προβάλλοντας την αριστεία αλλά στην ουσία προσόν τους είναι η γνωριμία και το λούμπεν life style.Έτσι ονειρεύονται την χώρα μας ,ένα απέραντο λαϊκό λούμπεν. Προφανώς δεν θα το επιτρέψουμε.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ