14.6.2012 20:31

Καθαρά και ξάστερα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αισθάνομαι ικανοποίηση. Κι αυτό γιατί οι αγώνες που δώσαμε συλλογικοί και συνδικαλιστικοί εδώ και 2,5 χρόνια ενάντια στα Μνημόνια έχουν αποτέλεσμα. Αναγνώριση στη συλλογική συνείδηση ότι ο αγώνας μας δεν ήταν μάταιος.
Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, και στο χώρο των ελεύθερων επαγγελμάτων και στην υπόλοιπη κοινωνία. Όμως οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την ψευδεπίγραφη απελευθέρωση, ούτε με τις εξισωτικές και οθωμανικού τύπου φορολογήσεις με το κεφάλι!
Πριν από λίγους μήνες, πρώτα το ΠΑΣΟΚ, μετά και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας έλεγαν ότι τα Μνημόνια είναι επώδυνα, αλλά αναγκαία, για να σωθεί η Ελλάδα. Ότι είναι μονόδρομος.
Αποδείχτηκε ότι ο τεκτονικός σεισμός της 6ης Μαϊου που γκρέμισε τον ένα πυλώνα του διεφθαρμένου πλέγματος συμφερόντων και κουτσούρεψε τον άλλο, ήταν αρκετός για να ανακαλύψουν όλοι την ….επαναδιαπραγμάτευση! Πάει ο μονόδρομος! Οι πολίτες με την ψήφο τους άνοιξαν νέους δρόμους και ταυτόχρονα άνοιξε τεράστια συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής και την ανάγκη για ανάπτυξη. Και καλούμαστε  τώρα σε νέες εκλογές, ακόμη πιο καθοριστικές να επιλέξουμε ποιο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση…
25 χρόνια μπερδεύομαι με τα κοινά και με τα κόμματα. Κανένας δεν με έθρεψε, από κανέναν δεν περιμένω τίποτα! Και μπορώ να πω καθαρά και ξάστερα τα εξής:
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις αδυναμίες τους. Αλλά δεν παύει να είναι ένας άφθαρτος πολιτικός σχηματισμός. Είναι ένα κόμμα που έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία ότι μεταμορφώθηκε μέσα σε ενάμιση μήνα από κόμμα διαμαρτυρίας και με ποσοστά που οριακά του εξασφάλιζαν την είσοδο στη Βουλή, σε κόμμα με πρόταση για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! Μία επώδυνη, τεράστια διαδικασία, που άλλα κόμματα κάνουν χρόνια για να κατορθώσουν. Και από την άλλη είναι ο πολιτικός φορέας που συσπειρώνει όλους εμάς που δεν συμβιβαστήκαμε με τα παιχνίδια των αγορών και των τραπεζών. Που πιστέψαμε από την αρχή ότι υπάρχει και άλλη λύση (την οποία ήδη συζητά η Ευρώπη). Που πιστεύουμε ότι το δίλλημα ευρώ ή δραχμή είναι εκβιασμός. Και αν τελικά βγούμε από το ευρώ θα συμβεί διότι θα είναι αναπόφευκτο για τις συνθήκες της οικονομίας μας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Που από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι οι αλληλεπιδράσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν επιτρέπουν στους εταίρους μας να μας εκδιώξουν από το ευρώ.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ άρθρωσε αυτές τις απλές καθημερινές αλήθειες που δυο και πλέον χρόνια συζητάμε στα σπίτια μας, στη δουλειά μας, με τους φίλους μας. Εξέφρασε στην πολιτική σκηνή αυτά που οι αμερικανοί και βρετανοί οικονομολόγοι έχουν βαρεθεί να γράφουν μήνες τώρα: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μεμονωμένο. Οφείλεται σε δομικές ανεπάρκειες του κοινού νομίσματος. Ιρλανδία, Πορτογαλία, αλλά και Ιταλία, Ισπανία, και Κύπρος, Βέλγιο έχουν τα ίδια συμπτώματα της ίδιας ασθένειας, παρόλο που οι αφορμές εκδήλωσης της κρίσης είναι σε κάθε χώρα διαφορετικές. Και αν δεν αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια, το ευρώ δια διαλυθεί σαν πυροτέχνημα.
Και από την άλλη έχουμε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… Ό,τι πιο αναχρονιστικό, πολιτικάντικο, υποτιμητικό για τη νοημοσύνη και την ποιότητα των πολιτών, έχει αναδειχθεί σε αυτές τις εκλογές. Λαθρομετάναστες, λαϊκισμός, εκφασισμός, ακόμη και photoshop επιστρατεύτηκε για να πλήξει τον αντίπαλο…  Δραχμοφιλολογία και έξαλλη  υστερία ότι έρχεται ο Κόκκινος Στρατός (Σημειώνω ότι στη Βρετανία που πλέον ζω, η αριστερή πτέρυγα του κόμματος των Εργατικών θεωρείται πολύ πιο αριστερή από τον ΣΥΡΙΖΑ).  Χωρίς πρόγραμμα, μόνο με αφορισμούς, φοβέρες, μαύρη προπαγάνδα, η ΝΔ προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο και να υφαρπάξει την ψήφο… Μέθοδος δοκιμασμένη στο παρελθόν, αλλά με αβέβαια αποτελέσματα τώρα.
Λένε ότι το μπουρουρισμένο νερό παίρνει τον ανήφορο. Και είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό το ανταριασμένο κύμα των πολιτών που προσπαθεί να βρει πολιτική, θεσμική, δημοκρατική διέξοδο.  
Το κύμα των πολιτικών αυτοκτονιών των πολιτών, τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία των μεγάλων πόλεων, οι απελπισμένοι γονείς, τα καταχρεωμένα νοικοκυριά είναι μία πραγματικότητα που ζητά έκφραση. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εδώ και 40 χρόνια, μαζί με το ΠΑΣΟΚ οδήγησαν την πατρίδα μας στην καταστροφή. Και τώρα θα την εμπιστευθούμε; Για ποιο λόγο; Με ποια εχέγγυα; Τι έχει αλλάξει; Ποιοι από αυτούς που συμμετείχαν σε σκάνδαλα, Βατοπέδια κτλ τιμωρήθηκαν;
Καθαρά και ξάστερα ΣΥΡΙΖΑ. Η πατρίδα μας περνά σε νέα εποχή. Δύσκολη έτσι κι αλλιώς! Αλλά επιτέλους, κάποιος πρέπει να πατήσει το RESTART!

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ