23.1.2017 10:24

Η υποτιθέμενη πληροφόρηση των διαπλεκόμενων ΜΜΕ

Από την αρχή της ελληνικής κρίσης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης γύρω από το θέμα αυτό. Αρχικά η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και του κοινωνικού κινήματος στην Ελλάδα παίζουν σημαντικό ρόλο στο πολιτικό παιχνίδι της διαπραγμάτευσης μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.

Στη συνέχεια, και κατόπιν πολλών αποτυχημένων πρακτικών (αριστερή παρένθεση, πολιτική αποδόμηση, ηθικό πλεονέκτημα), καταλήγουμε στο τελευταίο αφήγημα των οργιωδών ρουσφετολογικών προσλήψεων και του ελεγχόμενου κομματικού κράτους. Όλα αυτά δηλαδή που γίνονταν κατά βούληση και κατ' επάγγελμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια προσπαθούν να τα χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντιών, που μοναδικό στόχο έχουν την υπεράσπιση των «φίλων τους» και την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος. Χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και κάθε τρόπο· φτάνει να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η εικόνα του και ίσως να καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο τελικός στόχος. Με αυτό το δεδομένο καλούμαστε όλοι εμείς να αποδείξουμε τα αυτονόητα και να απαντάμε σε μυθεύματα του συστήματος της διαπλοκής. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο και άχαρο να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, αλλά δυστυχώς αυτό δεν το ξέρουν οι άλλοι.

Παρακολουθώντας τα καθημερινά δελτία ειδήσεων και τις “ενημερωτικές εκπομπές”(;) των σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, τις περισσότερες φορές αναρωτιέμαι πόσος κόπος χρειάζεται και πόση εκπαίδευση για να φτάσουν στον ακροατή αυτά τα “δημιουργήματα”. Δυστυχώς, ο λαϊκισμός φαίνεται ότι θα επικρατήσει ολοκληρωτικά και το παιχνίδι θα χοντρύνει επικίνδυνα. Καταντούν γραφικοί και αστείοι όταν παρουσιάζουν μεμονωμένα, στημένα τις περισσότερες φορές, περιστατικά εντάσεων μεταξύ πολιτών και βουλευτών ή υπουργών ως αποτέλεσμα της σφοδρής αντίδρασης των πολιτών προς την κυβέρνηση που έχει “τσακίσει” τον λαό από τα βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει. Άλλες φορές ντύνουν ειδήσεις με εικόνες από άλλες εποχές. Αυτό όμως που είναι ασυναγώνιστο είναι όταν αναλαμβάνουν ρόλο υποκινητή κινητοποιήσεων και συμπαραστάτη των λαϊκών αγώνων όλων των πολιτών που στις προηγούμενες κυβερνήσεις στοχοποιούσαν, χλεύαζαν, ειρωνεύονταν, κάποιες φορές θεωρούσαν και υπαίτιους των δεινών της χώρας. Όπλο μας απέναντι σ’ αυτή τη μεθόδευση ήταν, είναι και πρέπει σίγουρα να παραμείνει η πολιτική καθαρότητα, η ακεραιότητα, όλα εκείνα που μας ξεχωρίζουν από τους προηγούμενους.

Χρειάζεται ψυχραιμία και να λέμε τις αλήθειες, όποιες κι αν είναι. Η πλειονότητα των συμπολιτών μας αντιλαμβάνεται τα πάντα και πολύ περισσότερο τον πανικό και το άγχος που έχουν οι υπερασπιστές ενός καθεστώτος ανομίας, ασυδοσίας και παραπλάνησης. Ενός καθεστώτος διαπλοκής, που έχει πλήξει βάναυσα τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Οφείλουμε να δώσουμε όλες τις μάχες με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη με στόχο την οριστική έξοδο από την κρίση. Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε τη διαπλοκή όση λάσπη κι αν ρίξουν οι νοσταλγοί τού διεφθαρμένου καθεστώτος των προηγούμενων κυβερνήσεων.

* Αναδημοσίευση απο Left.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ