12.5.2017 11:41

Η υπεύθυνη στάση οφείλει να δίνει λύσεις

Σε όλη την Ευρώπη και στην Χώρα μας ειδικότερα το προσφυγικό-μεταναστευτικό και ο τρόπος διαχείρισης του δημιουργεί αντιδράσεις. Αλλού ηπιότερες και αλλού εντονότερες.

Στην Χίο νομίζω ότι διεκδικούμε το βραβείο των πιο έντονων  και σε κάποιες περιπτώσεις ακραίων αντιδράσεων. Ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας μας βρίσκεται ένα κοινό πεδίο συζήτησης και κάποιας συμβιβαστικής λύσης ,στην Χίο δεν υπάρχει τέτοια διάθεση.  

Ο καιρός περνάει και στην Χίο δεν αλλάζει τίποτα.Ο καταυλισμός της Σούδας έπρεπε να έχει κλείσει δύο φορές και να μην γίνονταν συνέχεια επεισόδια μεταξύ των μεταναστών και  με τους περιοίκους δικαίως να  διαμαρτύρονται γιατί βρίσκονται αντιμέτωπη με μια απαράδεκτη κατάσταση.Γιατί όμως; Τι φταίει και δεν υπάρχει μια μικρή έστω συνεννόηση ,τι φταίει και αντί να προβάλλεται ο τόπος μας  για τις ομορφιές του  και τον πολιτισμό του,να ακούγεται συνεχώς για επεισόδια,διαπληκτισμούς και κάθε μορφής ένταση;

Υπάρχουν ευθύνες και επειδή βλέπω ότι συνεχίζεται η ίδια κατάσταση κάποιοι πρέπει να τις αναλάβουν. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι συμπολίτες μας που άλλωστε έχουν δείξει περισσή αλληλεγγύη και ανθρωπιά προς τους πρόσφυγες.

Φταίνε πρωταρχικά εκείνοι που δυναμίτισαν την κατάσταση με το γνωστό "να φύγουν όλοι", που υιοθετήθηκε από αιρετούς και πολλοί περισσότερο από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ που δεν σταματάνε να δυναμιτίζουν και να στρέφουν τα βλέμματα της τοπικής κοινωνίας εκεί που θέλουν.

Φταίνε όλοι εκείνοι που συνεχίζουν να σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό με ψέματα, παραπληροφόρηση και ακρότητες. Γιατί όλοι αυτοί πίστεψαν ότι μπορούν να χαράξουν πολιτική σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, γιατί δεν αναγνωρίζουν τις διεθνείς συμφωνίες, γιατί έχουν μάθει να νοιάζονται μόνο για το άτομο τους και γιατί τελικά δεν νοιάζονται ούτε για τον τόπο μας, ούτε για τους πρόσφυγες-μετανάστες και τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Είναι αυτοί που δεν θέλουν να βρεθεί καμία λύση γιατί το μόνο που τους νοιάζει πραγματικά και γι αυτό γίνεται όλο το θέμα είναι να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση και αν είναι δυνατόν να πέσει η κυβέρνηση από την Χίο με αιτία την "ανυπαρξία πολιτικής" για το ζήτημα αυτό. Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά επιβεβαιώνει γιατί δεν μπόρεσε τις τελευταίες δεκαετίες να γίνει τίποτα στην Χίο, γιατί δεν μπορέσαμε να βγούμε από το καβούκι μας και να προχωρήσουμε. Άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων, το παίζουν ειδικοί και παντογνώστες μαζί με μερίδα των τοπικών ΜΜΕ που έχουν αναλάβει τον ρόλο της  πολιτικής καθοδήγησης κάνοντας το άσπρο-μαύρο και το μικρό-μεγάλο.

Η Χίος αξίζει καλύτερη μοίρα και πολύ περισσότερο έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο μας και έχουν διάθεση να προσφέρουν. Επιτέλους πρέπει να μπει ένα φρένο και να αποδεχτούμε όλοι ότι απαιτείται η δημιουργία ενός δεύτερου κέντρου γιατί μόνο έτσι θα δοθεί λύση. Η Υπεύθυνη στάση οδηγεί σε λύσεις και όχι σε διαιώνιση και γιγάντωση των προβλημάτων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ