24.2.2018 17:29

Γερμανία – Τουρκία, Συμμαχία: Η ιστορία επαναλαμβάνεται (Μέρος Α’)

Από χθες, 19-2-2018 ακούω στα ΜΜΕ ότι η ΕΚΤ δεν θα δώσει τη δανειακή δόση των 5,7 δις euro στην Ελλάδα, γιατί δεν προχωρήσανε με ικανοποιητικό ρυθμό οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ακινήτων, όπως απαιτούσε η δανειακή σύμβαση για την κατάκτηση της χώρας μας. 

Τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισκέφτηκε το Βερολίνο για συνομιλίες με την Γερμανική Κυβέρνηση και, όπως λέγεται, υπάρχει ένταση μεταξύ των δυο συμμάχων χωρών, επειδή η Τουρκία έχει φυλακίσει ένα τουρκογερμανό δημοσιογράφο.

Η Γερμανία κατηγορεί την Τουρκία ότι … παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες και ότι δεν είναι ένα κράτος δικαίου. Αυτό είναι γνωστό, επειδή όμως σε όλους τους πολέμους, ακόμα και στους δυο μεγαλύτερους, η Γερμανία ήταν σύμμαχος της Τουρκίας, αναρωτιέμαι πόσο κακές μπορεί να είναι οι σχέσεις αυτών των δυο χωρών.

Για να το δούμε: πάει λοιπόν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στο Βερολίνο και συνομιλεί με την κ. Μέρκελ και ενώ τα ΜΜΕ προβάλλουν την ένταση που υπάρχει (;) μεταξύ των δυο χωρών, αρχίζει ένας βομβαρδισμός αντιφατικών ειδήσεων.

Κατ’  αρχήν αποφυλακίζεται αμέσως ο τουρκογερμανός δημοσιογράφος, ο οποίος εκφράζει την έκπληξη του για το γεγονός και εξηγεί on camera ότι δεν κατηγορήθηκε ποτέ και για τίποτα, και ότι στην πραγματικότητα ήταν … όμηρος της Τουρκίας. Φεουδαρχικές συνήθειες. Πάντως ο γερμανικός λαός νοιώθει μεγάλη ανακούφιση για την απελευθέρωση του ομήρου, έστω και αν η Τουρκία έδωσε στην γερμανική κοινή γνώμη σκέτο αέρα κοπανιστό, γιατί όταν δίνεις κάτι που δεν δικαιούσαι να έχεις αυτό είναι αέρας κοπανιστός.

Αυτός ο κοπανιστός αέρας έδωσε όμως την ευκαιρία στην αντιπρόεδρο κάποιου Γερμανικού  κόμματος, η οποία είναι Τουρκικής καταγωγής, να πει ότι τώρα που απελευθερώθηκε ο όμηρος «ελπίζω η Γερμανία να δώσει κάποια ανταλλάγματα στην Τουρκία που έχει πόλεμο με την Συρία…». Οθωμανικό Δίκαιο…

Πράγματι, σήμερα άκουσα (γιατί έχω και εγώ αυτιά όπως και ο  γερμανικός λαός επίσης), ότι η Τουρκία μπορεί επί τέλους να αρχίσει την παραγωγή των δικών της αρμάτων μάχης μιας και εξασφαλίστηκαν οι γερμανικές μηχανές που απαίτησε και πήρε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Έτσι η Τουρκία δεν εξασφάλισε μόνο το πολεμικό υλικό που απαιτείται για τη δημιουργία περισσοτέρων προσφύγων, αλλά εξασφάλισε και 3+3 δισεκατομμύρια euro βοήθεια για τις ανάγκες του προσφυγικού προβλήματος, που η ίδια δημιούργησε εξοπλίζοντας την ISIS και την αντιπολίτευση του κ. Ασάντ ξεκινώντας έτσι τον πόλεμο στη Συρία.

Αυτά τα 3 δις euro θα τα δώσει η Γερμανία άμεσα και τα άλλα 3 αργότερα, όπως συμφώνησε η κ. Μέρκελ και ο Τούρκος πρωθυπουργός. Άλλωστε, αφού πρόκειται για τους καημένους τους πρόσφυγες, ποιος μπορεί να διαμαρτυρηθεί; Έτσι δεν είναι; Στο κάτω κάτω ο γερμανικός λαός είναι ανακουφισμένος αυτήν την εποχή λόγω της απελευθέρωσης του ομήρου… Έτσι γίνονται οι δουλειές σύντροφοι μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας!

Η Γερμανία με τους δυο παγκόσμιους πολέμους έχει ήδη αποδείξει ότι έχει την ίδια αρρώστια με την Τουρκία όσον αφορά τη βία και τον επεκτατισμό και νομίζω ότι είναι βαθιά χωμένη ξανά σε αυτό το παιχνίδι που θυμίζει την αρχή ενός νέου παγκόσμιου πολέμου. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Τα γεγονότα προς το παρόν δεν με διαψεύδουν. Μακάρι να το κάνουν στο μέλλον.

Πάντως, για καλό και για κακό ο γιατρός έχει ήδη ειδοποιηθεί… και ο νοών νοείτω.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ