6.3.2023 14:54

Φταίει η κακιά η (χ)ώρα

Προαναγγελθέν έγκλημα η τραγωδία των Τεμπών. Οι ευθύνες είναι κυρίως και διαχρονικά πολιτικές. Οφείλουμε, σε αυτούς που έφυγαν και σε αυτούς που έμειναν, να αποδοθούν.
Σε μια "κανονική" χώρα θα ήταν ήδη υπόλογοι, όλοι όσοι εμπλέκονται/ευθύνονται/ενέχονται γι' αυτό το προδιαγεγραμμένο κυβερνητικό και κρατικό έγκλημα.

"Αυτή η οργή δεν θα κοπάσει εύκολα
Γιατί όταν φωνάζουν «Δολοφόνοι» αδιακρίτως απέναντι σε πολιτικούς, επιχειρήσεις, «θεσμούς», δεν το κάνουν επειδή είναι αποπροσανατολισμένοι ή επειδή διακατέχονται από κάποιο μηδενισμό, αλλά επειδή συνειδητοποιούν ότι το πρόβλημα είναι ακριβώς ο τρόπος που διαμορφώθηκε ένα ολόκληρο σύστημα συνενοχής και συγκάλυψης εδώ και δεκαετίες..."

Μην περιμένουμε ριζικές αλλαγές από τις εκλογές.Παρόλο που θα καταγραφεί εμφατικά -και εκεί- η κοινωνική δυσαρέσκεια, αγανάκτηση, διαμαρτυρία των "από κάτω" και των "απ' έξω". Δεν αναζητούμε "καλούς" διαχειριστές της σήψης και της παρακμής.Καταλύτης και θρυαλλίδα εξελίξεων η οργή του λαού και διέξοδος η κοινωνική αφύπνιση, συμμετοχή, κινητοποίηση και δράση.

Χρειαζόμαστε ρήξη με το κατεστημένο και βαθιές, ριζοσπαστικές τομές. Τέτοιες γίνονται μόνο με την αναγκαία λαϊκή ενεργοποίηση και την αντίστοιχη πολιτική της έκφραση, όταν υπάρξει.
Να κάνουμε ό,τι μπορούμε γι' αυτό, αλλιώς τελειώσαμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ