8.5.2014 12:00

Έτσι επιθυμούμε την αυτοδιοίκηση στη Χιακή Συμπολιτεία

Η τοπική αυτοδιοίκηση στη συγκυρία της κρίσης μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην οργάνωση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, με δράσεις και διεκδικήσεις για την αποφυγή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Διότι η τοπική αυτοδιοίκηση σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής, έχοντας ολόκληρο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους φτωχούς και τους άνεργους.

Ο δήμος τηςXίου έχει υποχρέωση να ενισχύσει τις δικές του κοινωνικές δομές, να στηρίξει κάθε προσπάθεια που έχει γεννηθεί από συλλογικότητες της πόλης και να συνεργαστεί μαζί τους. Να αξιοποιήσει τη σημαντική δημοτική περιουσία για σκοπούς στήριξης εγχειρημάτων κοινωνικής αλληλεγγύης και για καλύτερη λειτουργία των υφιστάμενων κοινωνικών δομών.

Επιθυμούμε μία Αυτοδιοίκηση συνυφασμένη με τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του. Που θα σχεδιάζει και θα αποφασίζει μαζί με τους πολίτες. Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής, με ιδιαίτερη φροντίδα και έμφαση στις κοινωνικές ανάγκες, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προστασία, με στήριξη δομών κοινωνικής οικονομίας. Με προοδευτικά πολιτικά, αλλά όχι κομματικά, χαρακτηριστικά.

ΓΙΑΤΙ

Θέλουμε Δήμο Συμπαραστάτη, Δήμο Ενεργό, Δήμο Αλληλέγγυο.

Δεν Θέλουμε Δήμο Υπηρέτη των Μνημονίων.

Στις 18 Μαίου Αποφασίζουμε να Αλλάξουμε τον Τόπο μας, να Αλλάξουμε τις ζωές μας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ