20.2.2018 21:39

Επικοινωνούν άραγε μεταξύ τους οι κ. Μουζάλας και Σακελλαρίδης;

Πρόσφατα, επισκέφθηκε τη Χίο –όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, που πλήττονται από το μεταναστευτικό– ο νέος Δ/ντης του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

  Ο σήμερα υπεύθυνος στην Ελλάδα της Διεθνούς Αμνηστίας είναι επιφανές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015. Υπήρξε δε και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

  Την επίσκεψη του κ. Σακελλαρίδη συνόδευσε η έκδοση Δελτίων Τύπου– του φορέα που εκπροσωπεί– όπου αναγνώσαμε, μεταξύ άλλων, πως ο ίδιος θεωρεί ότι, οι πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά. Επιπλέον ότι, πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες εξέτασης-κρίσης των αιτήσεων ασύλου και ότι, πρέπει να μετεγκαθίστανται από τα νησιά στη Στερεά Ελλάδα και την ευρύτερη Ηπειρωτική χώρα.

  Μέχρι εδώ, ας πούμε ότι, ο συλλογισμός του κ. Σακελλαρίδη είναι σωστός και θεμιτός.

  Αυτό, για το οποίο, όμως, δεν έχει αποφανθεί ο κ. Σακελλαρίδης είναι το εξής: Μπορεί να πείσει την κυβέρνησή του για όλα τούτα ή όχι; Μπορεί να πείσει τον κ. Τσίπρα, τον κ. Μουζάλα και τους ΄΄αριστερόστροφους΄΄ συντρόφους του ή απλά λέει όσα λέει για να ΄΄ρίχνει στάχτη  στα μάτια΄΄ προσφύγων, ΜΚΟ, συλλογικοτήτων, ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης και πολιτών, ενώ μας ΄΄δουλεύουν΄΄ ομαδικώς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;  

  Εάν ο κ. Σακελλαρίδης επιθυμεί να είναι πραγματικά χρήσιμος και να τιμήσει τη θέση στην οποία βρίσκεται, οφείλει να πείσει αρχικά τους συντρόφους του και ειδικότερα τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα (ο οποίος άλλα λέει εδώ, άλλα στη Βουλή και άλλα αλλού…, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία –μιλώ για την πλειοψηφία του χιώτικου λαού– και να μην είναι επιθυμητός) κι έπειτα να μεταβεί στα νησιά και να ΄΄χαϊδεύει τα αυτιά΄΄ των –εξουθενωμένων από την ΣΥΡΙΖΑΙΑ τακτική στο μεταναστευτικό– νησιωτών.

 Καλό θα είναι να απαντηθεί και το ερώτημα γιατί δεν επιστρέφουν στην Τουρκία όσοι δεν είναι πρόσφυγες. Καλό, επίσης, θα ήταν να γνωρίζαμε τι πρεσβεύει εκείνος για όσα επικαλείται ο κ. Μουζάλας, κατά καιρούς, περί συμφωνίας Τουρκίας-Ευρωπαικής Ένωσης και μη τήρησής της (αφού η Ελλάδα επιστρέφει ελάχιστους μετανάστες), αλλά και περί υποχρεωτικής παραμονής των μεταναστών στα νησιά μέχρι την εξέταση των αιτήσεων ασύλου τους (κάτι που από πουθενά απορρέει και από κανέναν Νόμο ή διάταξη προκύπτει).

  Ας σταματήσουν το ΄΄δούλεμα΄΄ ορισμένα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις προβολές βαρύγδουπων δηλώσεων που, ούτε οι ίδιοι πιστεύουν αλλά ούτε και εφαρμόζουν, γιατί ο κόσμος δεν θέλει και πολύ για να τους ξαποστείλει (πολιτικά) από εκεί που ήλθαν !!!-  

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ