2.9.2019 13:00

Επικοινωνιακές φιέστες ως κάλυψη του ανύπαρκτου σχεδιασμού της Ν.Δ. στο μεταναστευτικό

Πολλές φορές έχει αναφερθεί η σημασία της εικόνας που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ  και στο πως αποτυπώνεται ένα γεγονός βάζοντας σε δεύτερο πλάνο την  ουσία του θέματος που αναφέρεται.

 Βλέπουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να το αξιοποιεί στο μέγιστο χρησιμοποιώντας και τα ΜΜΕ που στην πλειοψηφία αβαντάρουν όλα όσα η κυβέρνηση θέλει να προβάλει. Μάλλον πιο σωστά ότι θέλουν μαζί με την κυβέρνηση να προβάλουν.

 Θα αναφερθώ στην τελευταία παρουσίαση της επιχείρησης με πάνοπλους αστυνομικούς στα Εξάρχεια όπου στόχος δεν ήταν να βγάλουν από τις καταλήψεις στέγης τις μωρομάνες, αλλά να βρουν αποδεικτικά ότι οι καταλήψεις είναι γκέτα ανομίας ,ναρκωτικών και παραβατικότητας και να φανούν στα μάτια των τηλεθεατών ως οι αποφασιστικοί που θα πατάξουν την ανομία και το έγκλημα. Αυτό δεν τους βγήκε, αλλά  τους έμεινε η εικόνα που προσπάθησαν να κρύψουν με τα δάκρυα των μωρών και τα έντρομα μάτια των μανάδων τους.

 Αυτό στην συνέχεια, προσπάθησαν τα δελτία ειδήσεων να το καλύψουν με fake φωτογραφίες του πριν και μετά. Νομίζοντας ότι έτσι πείθουν τον σκεπτόμενο πολίτη ότι τους φρόντισαν επειδή  διαβιούσαν άθλια και εκείνοι οι καλοί και πονετικοί τους μετέφεραν σε lux ξενοδοχεία. Υποκρισία ,η πραγματικότητα είναι ,ότι  πιστοί  στο δόγμα νόμος, τάξη και ασφάλεια κάνουν σώου για να «το παίξουν», στους κατοίκους των Εξαρχείων και όχι μόνο. Η αλήθεια βέβαια δεν είναι αυτή που μας παρουσιάζουν και σε κανένα ξενοδοχείο δεν τους πήγαν και κανένα συντονισμό και σχέδιο δεν είχαν, απλά δεν τους βγήκε και άρον-άρον άλλαξαν σχέδιο.

Την στιγμή όμως που παίζεται αυτό το σώου δεν μας λέει κανείς τι γίνεται στα ΚΥΤ όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, όπου από τότε που ανέλαβε η ΝΔ η οποία  προεκλογικά για να ξυπνά  ακροδεξιά αντανακλαστικά και να χαϊδεύει τους αξιοπρεπείς νοικοκυραίους, θα τα έκλεινε χωρίς να ξέρει , που θα πάνε οι άνθρωποι που διέμεναν, τα ΚΥΤ στα νησιά μας έχουν ξεχειλίσει από κόσμο και αυτή είναι η αιτία που συμβαίνουν γεγονότα, θάνατοι που θέλουν να κουκουλώσουν με αυτές τις επικοινωνιακές παρωδίες.

Αυτοί που δεν γνωρίζουν τίποτα από διαχείριση και σχεδιασμό σε συνθήκες κρίσης όπως αυτή που έζησε η χώρα μας το 2015 με την πρωτοφανή έξαρση των προσφυγικών ροών. Γιατί δεν φθάνει ότι δεν είχαν ως προηγούμενη κυβέρνηση καθόλου υποδομές και σχεδιασμό για το προσφυγικό, σε όλο το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιούσαν, ειρωνεύονταν και παρίσταναν τους έξυπνους που μόλις αναλάβουν θα τα λύσουν όλα ως δια μαγείας. Ας μας απαντήσουν τώρα οι μεγαλόστομοι  γιατί έχουν αυξηθεί οι καθημερινές αφίξεις στα νησιά; και  ας ζητήσουν και καμία συγνώμη για την παραπληροφόρηση και τα καθημερινά ψεύδη. Μονότονα έλεγαν μαζί με τα ΜΜΕ ότι έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και  τώρα ανακάλυψαν τις γεωπολιτικές συνθήκες για τον ίδιο λόγο.

Δυστυχώς όσο στην ζωή μας γενικότερα υπερισχύουν τα λόγια και οι φιέστες  αντί των έργων θα παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα όπως με την σημερινή κυβέρνηση. Όλα όσα χρησιμοποίησαν επί 4,5 χρόνια για να δηλητηριάσουν τον κόσμο , να αγκαλιάσουν όλους τους ακροδεξιούς  και να ξαναπάρουν εντέλει την εξουσία , τα κάνουν  αντίθετα. Αλλά είπαμε, ας είναι καλά η εικόνα και τα ΜΜΕ.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου    

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ