28.11.2020 10:00

Επέλεξαν να μην διασφαλίσουν την δημόσια υγεία

Ξανάκλεισμένοι, στο σπίτι με απόφαση της κυβέρνησης, ενώ  βιώνουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το πρώτο, ο ιός δείχνει ότι είναι πολύ επιθετικός, δεν υπολογίζει ηλικίες και βρίσκει έδαφος στις εγκληματικές ανεπάρκειες και τις παλινωδίες της κυβέρνησης.

Χωρίς σχεδιασμό άνοιξε ο τουρισμός μόνο και μόνο για  ανοίξει, με επακόλουθο να έλθει στην χώρα τόσος κόσμος χωρίς να ελέγχεται. Επιλογή της κυβέρνησης, αντί να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό και να δώσει κίνητρα σε επιχειρήσεις.

 Επέλεξε να μην ενισχύσει το Δημόσιο σύστημα υγείας με τις αναγκαίες προσλήψεις σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, δίχως να προβλέψει για ενίσχυση των μονάδων εντατικής και ΜΕΘ, δίχως να γίνονται τεστ και να υπάρχει μια αποτύπωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα μας.

 Επέλεξε επίσης εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας να ψηφίσει νομοσχέδιο για αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη. Πρωτοτυπήσαμε και σε αυτό, μαζί βέβαια με τις μειωμένες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αντί να κάνει όλα αυτά τα απαραίτητα αναλώθηκε σε γελοιότητες με παγούρια και μάσκες.

Επέλεξε να  μην  αυξήσει τον αριθμό των μέσων μεταφοράς  στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και να μην προσλάβει αναγκαίο προσωπικό.

Όλα αυτά βέβαια έχουν μια λογική την πλήρη υποτίμηση και απαξίωση του Δημόσιου τομέα και την εκχώρηση όσο περισσότερων υπηρεσιών στον Ιδιωτικό τομέα. Αυτό θέλουν, αυτό πιστεύουν.

Αυτά επέλεξαν να κάνουν, δεν έγινε τίποτα τυχαία.

Ενώ συμβαίνουν όμως όλα αυτά, όλος αυτός ο θίασος  αυτοσυγχαίρεται και αυτοθαυμάζεται για εικονικά επιτεύγματα, με την αμέριστη στήριξη των ταϊσμένων ΜΜΕ παρουσιάζοντας καθημερινά μια εικόνα από ένα παράλληλο σύμπαν που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ζωή.

Ο κορονοιός που δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει, αλλά απλά χωρίς να γίνονται τεστ, μπορούσε να κρυφτεί και να υποδυθεί η άριστη κυβέρνηση ότι όλα πάνε καλά επανεμφανίσθηκε δριμύτερος. Τα πρώτα αντανακλαστικά ακόμα και αυτής της κυβέρνησης έστω και καθυστερημένα, θα έπρεπε να ήταν η ενίσχυση και η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και να πάρει ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία και στα μέσα μεταφοράς.

 Τι έκανε όμως, στοχοποιούσε και ενοχοποιούσε τους νέους-ακόμη και σήμερα-, για να έχει έτοιμο τον φταίχτη, την ίδια στιγμή όμως συνωστίζονταν στις εκκλησίες, υπουργοί, γύριζαν έξω χωρίς μάσκα και φιλούσαν χέρια παπάδων.

Η Διαχείριση ενός τόσο σοβαρού υγειονομικού θέματος από μια ακραία εμμονική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που σκόπιμα απαξιώνει το Δημόσιο σύστημα υγείας, αποβαίνει συνολικά μοιραία για την διασφάλιση της Δημόσιας υγείας στην χώρα μας.

Η Κυβέρνηση έτσι που τα κατάφερε, το μόνο που κάνει μέχρι τώρα είναι διαγγέλματα του Σωτήρα πρωθυπουργού με νουθεσίες, κριτική, στοχοποιήση, μέτρα που αναιρούνται σε λίγες μέρες με άλλα μέτρα.

Εικόνα διάλυσης μιας ανάξιας κυβέρνησης που αναιρεί ακόμη και τους υπουργούς της, άλλα λέει την μια μέρα και άλλα την άλλη, χρησιμοποιεί και μειώνει τους επιστήμονες και κατόπιν της φταίει για όλα η Αντιπολίτευση.

Όμως αυτό που εξοργίζει περισσότερο είναι ότι ενώ η κατάσταση έχει  ξεφύγει πλήρως, δεν τολμούν οι αλαζόνες να παραδεχτούν το λάθος τους, αλλά  προκλητικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακόμα και σήμερα, ενοχοποιεί τους νέους, τους φοιτητές και τις νυκτερινές διασκεδάσεις.

Είναι λυπηρό, είναι κατάντια, είναι θράσος. Δυστυχώς όταν κυβερνά την χώρα μια τέτοια κυβέρνηση αντικοινωνική, ακραία, χωρίς σχέδιο και συγχρόνως τόσο αυταρχική, είναι δεδομένο ότι σε τέτοιες καταστάσεις γίνεται ολέθρια για μια ολόκληρη χώρα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ