20.9.2018 9:20

Ένα καλύτερο αύριο με ελπίδα και προοπτική

Τα μνημόνια και  η ασφυκτική πίεση για την χώρα μας τελείωσαν  και το στοίχημα από εδώ και πέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να διεκδικήσει περισσότερες αριστερές μεταρρυθμίσεις προς όφελος του πολίτη   που καταταλαιπωρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αφήνοντας πίσω την στενή επιτροπεία και με περισσότερη ελευθερία  κινήσεων, οφείλουμε να συνεχίσουμε πιο συστηματικά και στοχευμένα με επιλογές που θα διαμορφώσουν την καθημερινότητα του πολίτη με ελπίδα και προοπτική, για ένα καλύτερο  αύριο που θα αφήνει πίσω τα πολύ δύσκολα που περάσαμε και τότε σταδιακά θα αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη και θα αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου.

Η Αντιπολίτευση μαζί με την πλειοψηφία  των ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για ένα τρομακτικό μέλλον με αβάστακτους φόρους, οικονομική κατάρρευση και ίσως ένα νέο μνημόνιο.

Επενδύουν στον φόβο-οικονομικό, κοινωνικό. ασφάλειας του πολίτη- και στην ακροδεξιά ρητορική, χρησιμοποιούν την δικαιολογημένη κούραση των πολιτών και τους αποκλείουν κάθε ελπίδα για καλυτέρευση της ζωής τους. Ενοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ για  ότι  στρεβλό έχει γίνει στην χώρα μας και απαιτούν να φύγει για να επανέλθουν οι <<νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας>> και να τα ξανακάνουν όλα καλά. Ξέραμε από πάντα ότι ο πόλεμος με όλο αυτό το σύστημα είναι δύσκολος και σίγουρα απαιτεί κουράγιο και πείσμα.

Οι πράξεις και τα λόγια τους αποδεικνύουν ότι λίγο τους νοιάζει η καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας ,γιατί αυτό που τους νοιάζει πραγματικά είναι να κλείσουν όλες οι ανοικτές υποθέσεις, για να μην αποδοθεί δικαιοσύνη και αποκαλυφθούν οι διαπλεκόμενοι. Είναι από την μια φαιδροί και από την άλλη τυφλωμένοι από το μίσος για την εξουσία που έχασαν. Θα περίμενε όμως  κανείς λίγη αυτοκριτική και περισσότερη συστολή από αυτούς που δημιούργησαν  το σύνολο των παθογενειών της χώρας αντί να κάνουν μαθήματα από τα φιλικά τους τηλεπαράθυρα παριστάνονταν τους γνώστες και ικανούς.

Εμείς όλοι που βιώσαμε την περίοδο των μνημονίων αλλά και τα προηγούμενα χρόνια της ευμάρειας ,της σπατάλης της ασυδοσίας και της διαπλοκής, των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουμε ποιοι χρεοκόπησαν την χώρα και ταλαιπωρούν ακόμα  την κοινωνία. Ότι προπαγάνδα κι αν επιστρατεύσουν και όσες διαστρεβλωμένες ,συκοφαντικές ή  ψεύτικες ειδήσεις κι αν παρουσιάσουν ,μια πληγωμένη κοινωνία είναι πια υποψιασμένη και είναι πολύ δύσκολο να ξαναεμπιστευθεί το ίδιο παλιό σύστημα. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη προτεραιότητα την κοινωνία προχωρά υλοποιώντας το όραμα για μια κοινωνία δίκαιη και ισότιμη .Κατά την γνώμη μου πρέπει άμεσα να νοιώσει ο πολίτης ανακούφιση στα απλά και καθημερινά. Ο κόσμος δεν ζητά τα μεγάλα ,τα σπουδαία και τα φανταχτερά, ζητά να διαβιώνει σε αξιοπρεπείς συνθήκες και  να του προσφέρει η πολιτεία όπως είναι υποχρεωμένη τα αγαθά της υγείας ,της παιδείας, την πλήρη ανάκτηση του κοινωνικού κράτους, αξιοπρεπείς δουλειές και μισθούς ανθρώπινους για να  μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη.

Η Πραγματικότητα που δεν αλλάζει είναι ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια  και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει πλήρως την ισότητα και την κοινωνική  δικαιοσύνη κάνοντας τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος μας .Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά μπροστά  με την κοινωνία που καταλαβαίνει ποιοι νοιάζονται και ποιοι τους  κοροϊδεύουν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ