21.5.2019 10:28

Εκλογές 2019: Αν μ’ αγαπάς, κι αύριο φίλοι θα’ μαστε...

Ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές. Έχουμε και λέμε... Τριχοτόμηση της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο («Πρωτοβουλία για τη Χίο», «Σύμπραξη Δημιουργία» και «Χίος Μπροστά» σύμφωνα με τη μεταμφίεση της ξενοφοβικής λεγόμενης «Παγχιακής Επιτροπής»). «Δαχτυλίδια και στολίδια» είναι δουλειά της ΝΔ, λίγο αφορά το λαό... ως προς την κοινή πολιτική που είναι δεδομένο ότι θα εφαρμοστεί στα βασικά.

Ο γνωστός πλέον σε όλους μας «αντιμνημονιακός» το 2015 ΣΥΡΙΖΑ («Δίκτυο Πολιτών»), που παρέα με το ακροδεξιό ΑΝΕΛ, κυβέρνησαν ως μνημονιακότεροι των προηγούμενων μνημονιακών, ψηφίζοντας ακόμα και με το «σκοτάδι της δεξιάς» ΝΔ αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (ΣυμμαΧία Αξιών) με τον επίσης μνημονιακό Βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλο, γνωστό για τα «έργα και ημέρες» του επίσης.

Η ΛΑΕ («Χιακή Συμπολιτεία») προσπαθώντας ως «εξαπατημένη σύζυγος» να ξεπλύνει τις ευθύνες της στη στήριξης της κυβέρνησης και τις αυταπάτες που έσπειρε τόσα χρόνια για το χαρακτήρα της ΕΕ.

Ξεκινώντας από την πολιτική της ΕΕ που όλοι πίνουν νερό στο όνομά της, πολιτική που εφαρμόζεται και εξειδικεύεται από κυβερνήσεις και τοπικές αρχές, συνειδητοποιεί κανείς πόσο ανεπαίστητες είναι οι διαφορές τους στα κύρια. Στη φορολογία, τα ανταποδοτικά, το προσφυγικό, το ΦΠΑ, τα ακτοπλοϊκά κλπ μπλέκει κανείς σε ένα σουντόκου συγκοινωνούντων δοχείων.

Στο όνομα της «απλής αναλογικής», κάποιοι τρέμουν λένε την μετεκλογική «ακυβερησία». Έχουν  αρχίσει τους ψιθύρους για «κουλτούρα συνεργασιών», γιατί αγωνιούν για τη «συναίνεση» του λαού την «επόμενη μέρα», για να είναι σίγουροι πως είτε έτσι είτε αλλιώς θα συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, την οποία διεκπαιρεώνουν σε Τοπικό επίπεδο. Είναι λογικό αφού οι διαφορές τους δεν είναι καν στα σημεία. Οι συνεργασίες φαίνεται να είναι βέβαιες και προαποφασισμένες... ή τουλάχιστον «ψημένες». Το που θα καταλήξει η ψήφος καθενός και καθεμιάς με αυτές τις δυνάμεις μικρή σημασία έχει αφού:

Όλοι ξέρουμε όταν λένε «Τουρισμός» δεν μιλάνε για συγκεκριμένα μέτρα αναψυχής και διακοπών του λαού ούτε για το τσάκισμα των εργαζόμενων στον κλάδο του Τουρισμού, που κατά τα άλλα είναι υπό ανάπτυξη. Όταν μιλάνε για κρουαζιέρα μιλάνε για “all inclusive” κέρδη επιχειρηματιών και όχι για τους μικρομεσαίους στον κλάδο, τις δυσκολίες και την ελάφρυνση των χρεών τους. Όταν τσακώνονται για το αεροδρόμιο κρύβουν ότι ομονοούν στην ιδιωτικοποίησή του με τα λεφτά του λαού (επέκταση κλπ) και για εισητήρια αεροπορικά απαγορευτικά για το λαό.

Τα master plan του λιμανιού δεν αφορούν τις φθηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τις λαϊκές οικογένειες με σύνδεση καθημερινή με την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου ούτε για τις διαρκείς αυξήσεις στα εισιτήρια, το ζεστό χρήμα στους εφοπλιστές από το «ισοδύναμο» και τις επιδοτούμενες γραμμές. Ούτε στεναχωριούνται για την «εθελοντική φορολογία» του ΣΥΡΙΖΑ προς τους εφοπλιστές.

Έχουν όλοι καταπιεί τη γλώσσα τους για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα Αμρικανονατοϊκά σχέδια. Έχουμε δοκιμάσει τις συνταγές που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ και θα μας πάνε ακόμα πιο κάτω.

Σκέψου: Η εμπειρία διδάσκει. Ας μην ψηφίσουμε με βάση τη φιλία και τη συγγένεια αλλά με βάση τη δουλειά, το μισθό, τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Ας μην πάμε με τη λογική «έστω κάτι να πάρω» γιατί είναι αυτή που από το μικρότερο κακό μας πήγαινε διαρκώς στο μεγαλύτερο. Φιλικά, συγγενικά, και πάνω απ’ όλα «ανεξάρητα» οι εκλεγμένοι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ψήφιζαν αύξηση των ανταποδοτικών τελών, την αύξηση του λογαριασμού του νερού, έβαλαν την υπογραφή τους για τη δημιουργία του «χοτ σποτ», τίμησαν τις κακοπληρωμένες εργασιακές σχέσεις – λάστιχο για τη νεολαία και όχι μόνο.

Όχι φίλε και συγγενή Γιώργο, Αντώνη, Μαρία... Σ’ αγαπώ σ’ εκτιμώ αλλά τα μάτια μου δεν τα βγάζω. Ευρωπαϊκή Ένωση εσύ και επιχειρηματικότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες; Με το ΚΚΕ εγώ στην ευρωβουλή και με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και την Περιφέρεια. Αν μ’ αγαπάς πραγματικά... κι αύριο φίλοι θα’ μαστε.

Του Άρη Μιχαλάκη – Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ