7.3.2018 17:38

Εβραϊκή συνταγή επιβίωσης και ανάπτυξης

Η οκταετής οικονομική κρίση, είναι φυσικό να έχει προκαλέσει σε μεγάλο τμήμα του Ελληνικού Λαού την αίσθηση ότι, η Ελλάδα, είναι “τελειωμένη” οικονομικά.

Ταυτόχρονα, μετά και τις πρόσφατες Τουρκικές προκλήσεις σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη, καθώς και τις “ανοικτές πληγές” των Βορείων συνόρων μας, αρχίζει να επικρατεί η άποψη ότι, σταδιακά, η τακτική Ερντογάν (και όχι μόνο), θα καταστήσει την Πατρίδα μας “υποτακτικό δορυφόρο” της Τουρκίας των ογδόντα (80) εκατομμυρίων κατοίκων με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Μπροστά σ' αυτό το, όχι απίθανο, ενδεχόμενο και στόχο την αποτροπή του, είναι λογικό ν' αναζητηθούν τρόποι αποτελεσματικής αντίδρασης της Χώρας μας.

Ανεξαρτήτως της ό,ποιας συμπάθειας ή αντιπάθειας προς το Ισραήλ και την πολιτική του, προσωπικά εκτιμώ ότι, αυτή είναι η Χώρα που μας προσφέρει σωστή “συνταγή” επιβίωσης και καλό παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου.

  Με ζωή μόλις εβδομήντα ετών και πληθυσμό 8.650.000 κατοίκους, (η πλειοψηφία τους Εβραίοι γηγενείς και της διασποράς, 20% Άραβες και περίπου 200.000 μετανάστες άλλων Χωρών), το Ισραήλ έχει να επιδείξει επιτεύγματα άξια προσοχής και αντιγραφής:

ΠΡΩΤΟΝ, διαθέτει μια υπερσύγχρονη πολεμική μηχανή, ικανή όχι μόνο να αμύνεται αλλά, κυρίως να επιτίθεται και να ανταποδίδει πολλαπλά πλήγματα κατά οποιουδήποτε ήθελε αποτολμήσει ενέργεια (πολεμική ή τρομοκρατική) εναντίον του. Αυτή ακριβώς η δυνατότητα του Ισραήλ είναι που, προς ώρας, έχει αποτρέψει έναν γενικευμένο επιθετικό πόλεμο εναντίον του από τις, εχθρικές προς αυτό και την πολιτική του, γειτονικές Χώρες. Εν προκειμένω, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού του Ισραήλ, τελεί υπό συνεχή ετοιμότητα εν είδει διαρκούς επιστράτευσης, χωρίς αυτό να ενοχλεί και χωρίς να “φρενάρει” την συνεχή αναπτυξιακή διαδικασία και πρόοδο.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, το Ισραήλ, διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς και συνεχή επαφή με τους, ανα την υφήλιο Εβραίους οι οποίοι, ως δυναμικά λόμπυ, μπορούν να σκούν πίεση στις εκάστοτε Κυβερνήσεις π.χ. των ΗΠΑ και αρκετών Ευρωπαϊκών Χωρών, προκειμένου αυτές να στηρίζουν σε κρίσιμα θέματα το Ισραήλ.

ΤΡΙΤΟΝ, πέτυχαν μεθοδικά και με τρόπους επιστημονικά και τεχνολογικά πρωτοποριακούς, να αξιοποιήσουν την καινοτομία στηρίζοντας όλους τους τομείς της παραγωγής. Με εκπαιδευτικό σύστημα υψηλών προδιαγραφών, έχουν να επιδείξουν θαυμαστά αποτελέσματα στους τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας, της πολεμικής βιομηχανίας, των παραδοσιακών και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, των ιατροφαρμακευτικών ειδών, των προϊόντων πληροφορικής, του τουρισμού (κυρίως θρησκευτικού), καθώς και των ποιοτικών προϊόντων σύγχρονης μορφής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

   Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες (για τις οποίες βέβαια “βάζουν” πλάτη και οι ΗΠΑ), το ετήσιο κατά κεφαλή εισόδημα των Ισραηλινών, ήδη έχει ξεπεράσει τα 37.000 δολάρια ΗΠΑ όταν, το δικό μας (κατά κεφαλή εισόδημα) έχει πέσει σήμερα (λόγω κρίσης) περίπου στα 18.000 δολάρια ΗΠΑ.

  Αυτά τα λίγα που προαναφέρθηκαν, νομίζω ότι είναι αρκετά ώστε να αποφασίσουμε, Πολιτικό Σύστημα και Ελληνικός Λαός, να αντιγράψουμε τη “συνταγή” του Ισραήλ όχι μόνο για να επιτύχουμε στόχους βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και για να αντέξουμε τη συνεχή πίεση της Τουρκίας χωρίς να κινδυνεύσουμε να μετατραπούμε σε “υποτακτικό δορυφόρο της”.

  Προς τούτο, θα πρέπει η Πατρίδα μας να κινητοποιήσει ξανά τον Ελληνισμό της Διασποράς και ταυτόχρονα να θέσει σε άμεση κίνηση την αναπτυξιακή διαδικασία χωρίς τις αναστολές που, συνήθως, προκαλούν αναχρονιστικές ιδεοληψίες και συντεχνιακά ή άλλα συμφέροντα. Μόνο έτσι, δηλαδή με κίνητρα προσέλκυσης νέων επενδύσεων σε δυναμικούς εξωστρεφείς κλάδους της οικονομίας και παράλληλο εκσυγχρονισμό των κρατικών δομών, (Παιδεία, Δικαιοσύνη, Δημόσια Διοίκηση κ.λ.π.), θα προκύψει νέος πλούτος, θα αυξηθούν τα έσοδα Κράτους και Ασφαλιστικών Ταμείων (λόγω αύξησης της απασχόλησης) και τελικά θα αυξηθεί εκ νέου, αλλά με τρόπο υγιή και βιώσιμο, το ετήσιο κατά κεφαλή εισόδημα των Ελλήνων.

   Εξυπακούεται ότι, για να αποκρουσθεί ο, εξ Ανατολών κίνδυνος, θα πρέπει, (ακόμη και μέσω θυσιών ΟΛΩΝ μας), να ενισχυθεί αποτελεσματικά η Αμυντική ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς μουρμούρες και χωρίς καθυστέρηση.

  Μόνο όταν ο εχθρός (ο οποιοσδήποτε εχθρός) γνωρίζει ότι, κάθε ενδεχόμενη πολεμική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας, θα απαντηθεί άμεσα με “ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΠΛΗΓΜΑ” μόνο τότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι ΘΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.

  Είναι σοφή η ρήση που λέει ότι “αν θέλεις Ειρήνη, ετοιμάζου για πόλεμο”.

Βασισμένοι πάνω σ' αυτό το αξίωμα οι Έλληνες, αξιοποιώντας τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χώρας, με τον Ελληνικό Λαό ομονοούντα και όχι διχασμένο έντεχνα από δημαγωγούς λαϊκιστές, είναι βέβαιο ότι μπορούμε να καταφέρουμε θαύματα διατηρώντας την Εθνική μας τιμή και αξιοπρέπεια χωρίς τον κίνδυνο νέων ταπεινώσεων και προσβολών της Κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

  Οι τελευταίες εξελίξεις στη γειτονιά μας, μας προσκαλούν και μας προκαλούν, να αντιγράψουμε τάχιστα το επιτυχημένο παράδειγμα του Ισραήλ. Στο χέρι μας είναι να το τολμήσουμε.

  “Οι καιροί ου μενετοί”.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ