3.12.2020 14:50

Η προσφορά της προβολής

Όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στον τοπικό τύπο φωτογραφίες από διάφορες προσφορές ή κάποιου είδους «βοήθεια», σε συμπολίτες μας που έχουν οικονομική ή άλλη ανάγκη, περισσότερο όσο πλησιάζει η εορταστική περίοδος αλλά και για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την αναγκαία παροχή υλικού σε δομές του δήμου και σε σχολεία.

Φωτογραφίες, δηλώσεις από αρμόδιους αντιδημάρχους, προέδρους επιτροπών-στα πλαίσια των καθηκόντων τους- και μάλιστα σε κάποιες από αυτές διακρίνονται και συμπολίτες μας. Φωτογραφίες των ειδών που έχουν προσφερθεί από κάποια εταιρεία ή αλλού. Φωτογραφίες στις οποίες επί ουσίας ασκούν τα καθήκοντα της θέσης τους.

Αυτό το γεγονός συμβαίνει δυστυχώς και πανελλαδικά και αποτυπώνει ακριβώς την αντίληψη που έχουν κάποιοι και διαχωρίζει απολύτως την ανιδιοτελή προσφορά και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο από την έμμεση υπερπροβολή και διαφήμιση.

Από την άλλη αθόρυβα και χωρίς προβολές συλλογικότητες και απλοί άνθρωποι προσφέρουν την αλληλεγγύη τους όπου και όσο μπορούν.

Χωρίς να αμφισβητώ το έργο που παράγεται και την όποια προσφορά γίνεται από οπουδήποτε, αλλά επειδή δεν είναι όλα ίδια, παραθέτω τις ξεκάθαρες διαφορές στις συμπεριφορές.

Αλληλεγγύη, είναι η συμπόρευση πολιτών που ανταλλάσσουν δυνατότητες, που επιστρατεύουν τον εθελοντισμό, που οργανώνουν την αξιοποίηση προσφορών, που οργανώνουν σε συλλογική βάση πράξεις αλληλοβοήθειας και οριζόντιας αλληλο-υποστήριξης, οι οποίοι από κοινού αντιστρατεύονται τις πολιτικές εξόντωσης της κοινωνίας. Δηλαδή συμβάλει στην ανάπτυξη της πολιτικής Συνείδησης και της Αγωνιστικότητας, καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση και την Συλλογική προσπάθεια.

Η φιλανθρωπία είναι μια κάθετη στη διαστρωμάτωση της κοινωνίας συμπεριφορά χορηγίας, που ξεκινά από τα ισχυρά κοινωνικοοικονομικά στρώματα της κοινωνίας, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να φοροδιαφεύγουν, ή ίσως και να λυμαίνονται τα απομεινάρια του κρατικού μηχανισμού, ή ακόμη και να επιχορηγούνται οικονομικά από διεθνή ταμεία αρωγής. Καλλιεργεί τη μοιρολατρία και την παθητικότητα, υποκαθιστώντας την λαϊκή αυτενέργεια και τη συλλογική αγωνιστικότητα από την κερδοσκοπική απληστία των «φιλάνθρωπων» και της εξουσίας τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ