27.9.2018 11:59

Η κρίση της αυτοδιοίκησης και στη Χίο

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και  της ΚΕΔΕ, σχετικά με  την ψήφιση από την Βουλή της απλής αναλογικής. Οι αντιδράσεις εστίαζαν στο ότι με την καθιέρωση της απλής αναλογικής θα δημιουργηθεί  ακυβερνησία και διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι διασφαλίζεται η  ισότητα της ψήφου και δεν έχουμε μόνο δημαρχοκεντρικά μοντέλα .Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μοντέλα αυτά διευκόλυναν τις αυθαιρεσίες, τις  συναλλαγές, αλλά επίσης δημιουργούσαν και μία πολύ μεγάλη κρίση αντιπροσώπευσης.

Άποψη μου είναι ότι η κοινωνία πρέπει να μένει μακριά από διαμεσολαβητές, παράγοντες και παραγοντίσκους, επαγγελματίες πολιτικούς, ταξικά και οικονομικά κριτήρια που δίνουν προβάδισμα σε υποψηφίους έναντι σε άλλους, αλλά και μικρά και μεγάλα τοπικά συμφέροντα. .

Όλα αυτά τα αναφέρω  όχι μόνο γιατί τα πιστεύω αλλά και γιατί είναι πλέον ορατή η κρίση που περνά η αυτοδιοίκηση συνολικά και  στον τόπο μας.

Σειρά ενεργειών και λειτουργιών της πλειοψηφίας των Δημοτικών αρχών(διαχρονικά), της Χίου, αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, χωρίς όραμα και πολύ σημαντικό χωρίς την παραμικρή διάθεση ισότητας και δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών.

Παρατηρούνται  τελευταία φαινόμενα που έχουν γίνει καθημερινότητα, όπως: απευθείας αναθέσεις, αδιαφανείς διαδικασίες, πελατειακό και παραγοντίστικο νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

 Στον μόνο τομέα  που επιτελείται έργο ,είναι η κοινωνική πολιτική και αυτό γιατί η Κυβέρνηση με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για την άμβλυνση των ανισοτήτων και την καλυτέρευση της ζωής των ασθενέστερων βοήθησε.Βέβαια παρατηρείται και  τοπικά  να παρουσιάζονται όλα όσα έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ως έργο της Δημοτικής Αρχήςμε προφανέστατο στόχο την κάθε μορφής ωφέλεια

Ως πολίτες οφείλουμε να προβληματιζόμαστε για την παντελή έλλειψη οράματος και σχεδιασμού  δίκαιης ανάπτυξης για τον τόπο μας που αν και πανέμορφος και με σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων  παραμένει  άδικα παρατηρητής και έρμαιο ανεπαρκών πολιτικών επιλογών που  μας αδικούν συνολικά.

Αυτή η  κατάσταση που αδικεί τον τόπο μας πρέπει να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε για να γίνει ο τόπος μας  όπως αξίζει να είναι και οι συμπατριώτες μας να έχουν την ποιότητα ζωής που δικαιούται  να έχουν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ