Άποψη

1/6/18 10:03

τελ. ενημ.: 1/6/18 10:05

Η Καρδιά του Κανάρη Επαναπατρίζεται μετά από 194 χρόνια

Αγαπητέ Πολίτη,

Διάβασα στην στήλη  «Απόψεις» τον ισχυρισμό του κ. Τριπολίτη σχετικά με τον τόπο γέννησης του Κωνσταντίνου Κανάρη .

Δεν θα επιχειρήσω να αντικρούσω με ιστορικά δεδομένα τον ισχυρισμό του γράφοντος , (χάνοντας τον χρόνο μου)  γιατί το θέμα αυτό έχει ιστορικά αποδειχθεί και ο ισχυρισμός ότι ο Κανάρης γεννήθηκε στην Πάργα είναι επιεικώς ανιστόρητος και το θέμα αυτό προκαλεί θυμηδία.

Θυμηδία μου προκάλεσε και ο τρόπος γραφής του κ. Τριπολίτη ο οποίος με την βεβαιότητα έγκριτου ιστορικού νομοτελειακά αποφαίνεται με το ύφος γραφής του ότι , «  έτσι είναι όπως τα γράφω»  και κλίνει την   άποψή του με την φράση  « για να μαθαίνουν οι νεώτεροι σωστά την ιστορία μας».

Πώς όμως να μάθουν οι έρημοι οι νέοι σωστά την ιστορία μας , όταν την κακοποιεί με βάναυσο τρόπο ο κάθε ένας , που χρήζει τον εαυτό του ιστορικό , ξαναγράφοντας ό,τι τυχαία διάβασε κάπου, χωρίς να τεκμηριώνει την άποψή του με ιστορικές μαρτυρίες και επιστημονικά δεδομένα ;

Έτσι λοιπόν και η αλήστου μνήμης εκείνη κυρία , περιέγραψε την καταστροφή της Σμύρνης σαν συνωστισμό μερικών χιλιάδων Σμυρνιών που κατέβηκαν στην προκυμαία ,όχι για να σωθούν ,αλά προφανώς να απολαύσουν την θέα της θάλασσας . 

 Εμβαθύνοντας περισσότερο στην «άποψη» του κ. Τριπολίτη διαβάζοντας και τα περί Βαρβάκη γραφόμενά του, διαβλέπω και ένα είδος ειρωνείας , περί του επαγγέλματος του μεγάλου Έλληνα ευεργέτη, γράφοντας .

(επάγγελμα…. πειρατής !!!).

Αυτοί οι πειρατές μας έκαναν ελεύθερους.

Δυστυχώς για να γράφουμε ό,τι θέλουμε .

Αγαπητέ Πολίτη ,

 κατανοώ την ελευθερία έκφρασης απόψεων των αναγνωστών σου, μέσω των στηλών σου, καλόν όμως θα είναι θέματα που προκαλούν στους γνωρίζοντας γέλωτες και στους απλούς αναγνώστες αγανάκτηση να αποφεύγονται .

Για την σοβαρότητα του εντύπου λόγου.

Ειδικά αυτές τις ημέρες ,που θα επαναπατρισθεί μετά από 194 χρόνια η καρδιά του Κανάρη στην γενέθλια γη.

Εκτός εάν κάποιοι ,θα επιθυμούσαν να πάει η καρδιά του Κανάρη αντί στα Ψαρά στην Πάργα !!!

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση