13.3.2019 12:09

Η διαφάνεια και η τακτική λογοδοσία βασικές αρχές για κάθε δημοκρατικό Δήμο

Επειδή γράφτηκαν και ακούστηκαν διάφορα για αυτό το θέμα χωρίς να υιοθετώ τίποτα, αλλά ως δημότες πρέπει να γνωρίζουμε, τι γίνεται στον δήμο μας .Αυτό είναι διαφάνεια και λογοδοσία. Ο Δήμος Χίου είμαστε εμείς οι δημότες και  μας εκπροσωπούν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Θα αναφερθώ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό γιατί έχει γίνει πολύ συζήτηση και μας έχει απασχολήσει  πολλές φορές ως χιακή κοινωνία.

Στην Χίο  όπως και στα άλλα μέρη της χώρας μας , το προσφυγικό-μεταναστευτικό γέννησε ένα πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης τόσο στην έξαρση των ροών του 2015 αλλά και μέχρι σήμερα όπου συνεχίζουν να στέλνονται είδη αναγκαία για τους ανθρώπους αυτούς που βρέθηκαν στον τόπο μας χωρίς να το επιλέξουν. Κάποιες φορές όμως  αυτά τα είδη χάνουν λίγο τον δρόμο τους και βρίσκονται σε άλλα χέρια  από αυτά που προορίζονται.

Όλη αυτή η νέα κατάσταση χρησιμοποιήθηκε από πολλούς, αιρετούς και μη  αιρετούς. Θυμάμαι ότι  την περίοδο των μεγάλων προσφυγικών ροών είχε γίνει πολύ της «μόδας» η γκαρνταρόμπα του Εκθεσιακού κέντρου «Καλουτάς» ,όπου  διανέμονταν σε συμπολίτες μας καινούργια ρούχα, παπούτσια και μάλιστα αυτό διαφημιζόταν. Αυτά τις περισσότερες φορές ήταν είδη που προορίζονταν για πρόσφυγες. Κάποιοι από αυτούς χρησιμοποίησαν το προσφυγικό επένδυσαν σε αυτό  επιδιώκοντας μέχρι και  σήμερα  να κτίσουν, να συντηρήσουν, να επιβάλουν  πολιτική παρουσία. Το συζητήσιμο βέβαια είναι ότι πολλοί για χάρη εντυπώσεων και ψηφαλακίων πετούσαν κορώνες για τους πρόσφυγες και τόνιζαν ότι πρέπει «να φύγουν όλοι», χωρίς φυσικά να προτείνουν τίποτα.

Εμείς στο ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουμε ως βασική αρχή την απόλυτη διαφάνεια και την τακτική λογοδοσία στους συμπολίτες μας στους οποίους η εκάστοτε δημοτική αρχή υποχρεούται να λογοδοτεί. Γιατί εμείς  θέλουμε τις Χιώτισσες και τους Χιώτες  συμμέτοχους  και ενεργούς και όχι παρατηρητές και απαθείς.

Για εμάς τόσο η απλή αναλογική που δεν αφήνει πλέον περιθώρια αυθαιρεσιών των πλειοψηφιών, αλλά  και η δύναμη των πολιτών –που είναι καιρός να την αντιληφθούν-,είναι εφόδια για την επόμενη μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ