3.10.2019 11:46

Η ανεπάρκεια τους είναι κίνδυνος για τους αδύναμους

Άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης  της ΝΔ ,είναι η εκκένωση κάποιας κατάληψης όπου διαβιούν στην πλειοψηφία οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά. Ξημερώματα λαμβάνουν χώρα επιχειρήσεις , «πυγμής και αποφασιστικότητας», για το φαίνεσθε και μόνο  ,όπου συνήθως πάνοπλοι αστυνομικοί βγάζουν από τα κτίρια μανάδες με μικρά παιδιά.  Στα φιλικά με την κυβέρνηση  και αδηφάγα  ΜΜΕ ,κυριαρχούν τίτλοι και σχόλια όπως ήταν ένα κτίριο κόσμημα-που στην συνέχεια το κτίζουν με πλίνθους για να μην χάσει την αξία του-, ή ήταν σχολείο ,τα οποία συνοδεύονται σχεδόν  πάντα με δηλώσεις των κατοίκων που ζητούν από την πολιτεία να αποκαταστήσει την ομαλότητα στην περιοχή. Αυτόματα δηλαδή και συνειρμικά οδηγούμαστε ότι και αυτοί που βρήκαν στέγη σε αυτά τα κτίρια ευθύνονται για την ταλαιπωρία των κατοίκων. Στοχοποιήση και εντυπώσεις. Συνταγή γνωστή και σε αυτούς που την εφαρμόζουν έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε προηγούμενα χρόνια διακυβέρνησης.

Όμως, το ένα  θέμα κατά την άποψη μου πίσω από όλα αυτά είναι να επιβεβαιώσουν την μονότονη προεκλογική ρητορική τους ,ότι τα Εξάρχεια ήταν άβατο γιατί το ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ ,ότι διευκόλυνε ή άφηνε τις καταλήψεις και ότι οι πρόσφυγες-μετανάστες-που τους ψάχνουν για ναρκωτικά και όπλα-,είναι εν δυνάμει παραβατικά στοιχεία και πρέπει να το εμπεδώσει όλος ο πληθυσμός της χώρας. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερα από τις on line επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Το καθεστώς που κυβερνά την χώρα έτσι θα πορευτεί και δεν το κρύβει. Με την στοχοποιήση, τον αυταρχισμό, την ιδεοληπτική  ακραία συμπεριφορά απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό.

Είναι φανερό ότι δρουν με σχέδιο και για όλα έχουν την απάντηση, «για αυτό μας ψήφισε ο λαός  για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας». Αυτά που κάνουν και όσα θα επακολουθήσουν τα έλεγαν και είχαν δημιουργήσει ήδη το κλίμα με την βοήθεια των ΜΜΕ  δείχνοντας καθημερινά τους μελλοντικούς τους στόχους.

Το δόγμα Τάξη, ασφάλεια και ανάλογα με το στόχο και η χρησιμοποίηση της έννοιας «πατρίδα» ,θα κυριαρχήσει.

 Το άλλο θέμα είναι ότι , αυτά τα σώου θα συνεχίζονται όσο θα γιγαντώνεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όσο οι αφίξεις στα νησιά μας αυξάνονται καθημερινά και όσο αποδεικνύεται περίτρανα η ανυπαρξία πολιτικής πάνω στο θέμα που τώρα ως κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσουν με έργα και όχι με μεγάλα και ψεύτικα λόγια.

Σιγά-σιγά τα εύκολα περνούν και έρχεται η διαχείριση της καθημερινότητας και οι λύσεις σε υπαρκτά θέματα που γίνονται απειλητικά γιατί αφορούν την κοινωνία που χρησιμοποίησε η ΝΔ ως πιόνι για την ανέξοδη αντιπολιτευτική της προπαγάνδα.

Μένει να δούμε αν οι τελευταίες  ακραίες δηλώσεις κυβερνητικών θα υλοποιηθούν σχετικά με την χρησιμοποίηση των νέων που υπηρετούν την θητεία τους ,την εμπλοκή του στρατού ,την φύλαξη των συνόρων ,τι είναι για αυτούς αποτροπή και ποιος είναι ο σχεδιασμός τους ενόψει χειμώνα για την μεταφορά αυτών των ανθρώπων που με δική τους υπαιτιότητα παρέμειναν στα νησιά από τον Ιούλιο και έχουν δημιουργηθεί σήμερα αυτές οι δραματικές καταστάσεις.

Φοβάμαι όμως ότι όσο πιέζονται και αποκαλύπτονται τόσο περισσότερες κινήσεις αντιπερισπασμού θα κάνουν και πάντα στόχος τους θα είναι οι αδύναμοι.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

 Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ