8.6.2022 13:22

Αυλωνιά Πυργίου - Η Χίος δεν έχει ανάγκη από άλλη μια παραλία με νοικιασμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες

Τελευταία κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Δήμος Χίου ετοιμάζεται να καταστρέψει την μοναδική παρθένα παραλία της νότιας Χίου, την Αυλωνιά του Πυργίου.

Ακούγονται σχέδια για διάνοιξη δρόμου στο πλάι της κοίτης του ρέματος που οδηγεί στην παραλία, μιας και η προσπάθεια που είχε γίνει στο παρελθόν για μετατροπή του ίδιου του ρέματος σε δρόμο, με μπάζωμα του υπέροχου μικρού καταρράκτη είχε αποτύχει παταγωδώς λόγω της σφοδρής αντίδρασης πολλών πολιτών που αγαπούν το απαράμιλλου κάλλους τοπίο της Αυλωνιάς και το προστατεύουν. 

Απαιτούμε από τον Δήμο Χίου να αφήσει κατά μέρος τα καταστροφικά κ παρωχημένης νοοτροπίας σχέδια διανοίξεων, να σηματοδοτήσει την υπέροχη περιπατητική διαδρομή προς την παραλία μέσα από το ρέμα και να την διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού και ως προίκα του νησιού μας για την προσέλκυση εκλεκτών επισκεπτών.

Η Αυλωνιά δεν πρέπει να παραδοθεί στην κακώς εννοούμενη ανάπτυξη των μπιτσ-μπαρ κ των αυτοκινήτων μέχρι την παραλία. 

Η Χίος δεν έχει ανάγκη από άλλη μια τέτοια παραλία με νοικιασμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες, έχει ήδη πολλές. Απεναντίας, έχει ανάγκη να διαφυλάξει την Αυλωνιά όπως είναι, με την πεζοπορική πρόσβαση και με την μαγεία της.

Πολίτες Χίου και Σύλλογοι για την προστασία του φυσικού κεφαλαίου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Πυργί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ