17.4.2015 18:26

Αποκατάσταση των αδικιών

22  μήνες πέρασαν από το καλοκαίρι του 2013 όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση εξαργυρώνοντας μνημονιακές επιταγές έθεσε σε διαθεσιμότητα  2500 καθηγητές, ενώ 20.000 μαθητές στερήθηκαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στον κλάδο που επιθυμούσαν στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.  22 μήνες ομηρίας που χαρακτηρίζονται από εμπαιγμό, βία και καταστολή, αλλά και από αταλάντευτους και πολύμορφους αγώνες. Αγώνες που δόθηκαν για την αξιοπρέπεια και για το δικαίωμα στην εργασία, την  οποία  κανείς  δεν μπορεί να την  στερήσει από κανέναν.  

 Οι προθέσεις των προηγούμενων Συγκυβερνήσεων ήταν ξεκάθαρες, οι απολύσεις ήταν ‘’προ των πυλών’’ και απλά ροκάνιζαν το χρόνο μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η άρση της μονιμότητας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εκ νέου απολύσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης στους ιδιώτες με την παραχώρηση επί της ουσίας των δημοφιλέστερων ειδικοτήτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα Ιδιωτικά ΙΕΚ(στα  εγκαίνια των οποίων παραβρέθηκε ο Μνημονιακός Υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος) είχαν ήδη δρομολογηθεί, με στόχο την ολοκληρωτική κατάργηση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο για τον «εκδημοκρατισμό της διοίκησης, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αποκατάσταση των αδικιών» το οποίο κατατέθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής την Δευτέρα 9-4-2015 έρχεται να υλοποιήσει μια σειρά προεκλογικών δεσμεύσεων του Σύριζα .

Στο νομοσχέδιο έχει περιληφθεί το κεφάλαιο «αποκατάσταση αδικιών-επαναφορά προσωπικού-κινητικότητα» με το οποίο επανασυστήνονται υπηρεσίες και κλάδοι που είχαν καταργηθεί, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία αξιολόγησης ,για  το προσωπικό που της στελέχωνε.

Για όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα 22 μήνες το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί δικαίωση και δίνει ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους συμπολίτες μας ότι δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι,πρέπει να αγωνιζόμαστε,να διεκδικούμε και το πιο βασικό πάντα υπάρχει ελπίδα  αρκεί να το καταλάβουμε.Η  αποκατάσταση όλων των αδικιών που σταδιακά θα γίνονται από την Κυβέρνηση του Σύριζα δεν θα γίνονταν ποτέ αν ο λαός με την ψήφο του δεν είχε δείξει την πόρτα της εξόδου στην προηγούμενη Μνημονιακή Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ..

Στην προσπάθεια της σημερινής Κυβέρνησης ό λαός είναι εκείνος που έχει την δύναμη.                          

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ