19.5.2020 12:40

Από την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά στην ιδιωτικοποίηση

Η αναγκαιότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής προς όφελος όλων των πολιτών χωρίς διαχωρισμούς, διακρίσεις και αποκλεισμούς, αλλά και οι προσπάθειες ενδυνάμωσης της σε όλους τους τομείς θα έπρεπε να είναι πρωταρχικό μέλημα και επιδίωξη κάθε δημοτικής αρχής που νοιάζεται και μεριμνά για τους πολίτες.

Η Αντιμετώπιση δομών κοινής ωφέλειας ως επιχειρήσεις με όρους ελεύθερης αγοράς ξεφεύγει από τον στόχο δημιουργίας τους. Η αιτιολόγηση ότι δεν αποφέρουν κέρδος ή είναι παθητικές και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου και για αυτό πρέπει να νοικιαστούν, δεν ευσταθεί και είναι εντελώς έξω από την λογική της προσφοράς στον κάθε δημότη.

Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το Σινέ Κήπος με την ιστορία που έχει καταγράψει και την προσφορά του στον πολιτισμό του νησιού μας. Η δημιουργία του Σινέ κήπος πριν πολλά χρόνια έγινε για να προσφέρει πολυποίκιλα στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας και καμία σχέση δεν είχε με κέρδος,όπως και η ΔΗΚΕΧ ως Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση. Να μην ξεχνάμε τις πολλές και διαφορετικές δράσεις που φιλοξένησε και την παγιωμένη πλέον καλοκαιρινή συνήθεια που έδινε ανάσα σε όλες και όλους τους δημότες του νησιού μας ακόμα και σε ασθενέστερους οι οποίοι είχαν πρόσβαση λόγω του χαμηλού αντιτίμου.

Επιπλέον κανείς δεν πήγαινε εκεί για να δει πρεμιέρες όπως έχει λεχθεί από πολλούς που νομίζουν ότι είναι άλλη μια ανταγωνιστική επιχείρηση , όπως οποιοδήποτε θερινό σινεμά.

Το θέμα δυστυχώς είναι η νοοτροπία που αποτυπώνεται σε πολλά και καθημερινά. Η κατάσταση στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης που δείχνει καθαρά την εγκατάλειψη και την έλλειψη οράματος και μια αίσθηση διεκπεραίωσης, όπως-όπως και βλέπουμε .

Είναι η ίδια λογική που καλύπτει τις ανάγκες σε προσωπικό (όλων των κατηγοριών) ,με απευθείας αναθέσεις ,με δίμηνες συμβάσεις με την αιτιολόγηση ότι αργούν οι διαδικασίες από το ΑΣΕΠ, ότι αυτοί που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ δεν είναι καλοί στην δουλειά .

Υπάρχουν λοιπόν αυτές οι λογικές και οι άλλες της ενίσχυσης των δομών και απόδοσης τους στον δημότη, της ισότητας και ισονομίας στην εργασία, της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ