Απόψεις

17/12/18 11:11

τελ. ενημ.: 17/12/18 11:13

Ανοίγει το δρόμο ο Μητσοτάκης «να έρθουν τα παιδιά μας πίσω στην πατρίδα»

Στις 14-16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα με το βασικό σύνθημα, «Ελλάδα μπορούμε». Ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο πρόεδρος Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα της ΝΔ για μια σειρά θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.

Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε σε δυο μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ομογένεια μας και ενισχύουν τη δημοκρατία. Συγκεκριμένα, ανέλαβε δεσμεύσεις για το θέμα της δυνατότητας ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους αλλά και για το φαινόμενο “brain drain και brain gain” (σε απλή μετάφραση, η φυγή των «μυαλών» της Ελλάδας).

Αναφερόμενος στην ομογένεια, δήλωσε:

«Έχω ζήσει αρκετά χρόνια εκτός Ελλάδας στις Η.Π.Α., τα χρόνια των σπουδών μου - και έχω έρθει σε πολύ στενή επαφή με την ελληνική ομογένεια. Γνωρίζω το δυναμισμό της, γνωρίζω την αγάπη της για την Πατρίδα, γνωρίζω όμως και την δυνατότητά της να μπορεί να βλέπει το εθνικό συμφέρον με ανιδιοτέλεια. Ίσως η απόσταση από τα τεκταινόμενα της ελληνικής πολιτικής επιτρέπει στους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό να βλέπουν τα πράγματα πιο καθαρά. Ίσως όπως είπε ο καλός φίλος Αντώνης Διαματάρης, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν περιμένουν ούτε επιδόματα ούτε διορισμούς, είναι όμως πολύ ευαίσθητοι για την τύχη της χώρας μας… Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι η Ελλάδα και ο Ελληνισμός θα ξαναγίνουν ένα.»

Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, την αξία των νέων Ελλήνων του εξωτερικού και θέλοντας να τους αξιοποιήσει για το καλό της χώρας, τους κάλεσε «να πάρουν την τολμηρή απόφαση» και «να αφήσουν τη ζωή την οποία έχουν δημιουργήσει εκτός Ελλάδας και να γυρίσουν πίσω στη χώρα μας».  

Εγώ, ως ομογενής που έχω πάρει την απόφαση του επαναπατρισμού και όντας νέο πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (του Μητρώου Στελεχών), νιώθω αυτά τα λόγια να ακουμπάνε στην καρδία μου και την ανάγκη να συγχαρώ προσωπικά τον κύριο Μητσοτάκη για την υποστήριξη του Ελληνισμού σε όλες τις άκρες του κόσμου. Επιθυμώ, πραγματικά, να βοηθήσω στο έργο του, το έργο της πολιτικής ανανέωσης και ανάπτυξης.

Θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντικό με το δικαίωμα ψήφου, η επιστροφή όσο το δυνατόν περισσότερων νέων, όχι μόνο για επενδύσεις ή για διακοπές, αλλά και για να προσφέρουν τις με κόπο αποκτηθέντα γνώσεις τους στην πολιτική σκηνή, οι οποίες είναι πολύτιμες. Είναι γεγονός πως υπάρχουν χιλιάδες καλά μορφωμένα άτομα στο εξωτερικό που πρέπει, οπωσδήποτε, να αξιοποιηθούν! Η εμπλοκή της ομογένειας στην πολιτική μπορεί να φέρει στη χώρα μας μόνο νέο αέρα, καινοτόμες ιδέες και θετικά αποτελέσματα.

Εύχομαι οι δηλώσεις του προέδρου να γίνουν πράξη στο άμεσο μέλλον. Για να πάει η πατρίδα μας, επιτέλους, μπροστά.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση