31.10.2018 14:41

Ακόμη ψάχνουμε τους υπεύθυνους της μεταφοράς των μαθητών από τα χωριά στα σχολεία;

Δεν πέρασαν πολλές μέρες όταν όλη σχεδόν η χιακή κοινωνία μιλούσε για το αναφαίρετο δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση .Οι πόρτες των σχολείων άνοιξαν μαζί και οι αγκαλιές και το δεδομένο που για κάποιους –ευτυχώς ελάχιστους-,είναι διαπραγματεύσιμο και  συζητήσιμο έγινε πραγματικότητα.

Το δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην γνώση  φαίνεται ότι για κάποιους  δεν είναι αναφαίρετο. Ισότιμη πρόσβαση στην γνώση σημαίνει ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από  χρώμα, πατρίδα και χωριό.

Παρακολουθούμε ένα άλλο ευτράπελο και συγχρόνως  αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας που ισχύει στον τόπο μας και ας μην κάνουμε τους έκπληκτους και ανυποψίαστους. Αυτό της μεταφοράς των δύο μαθητριών από τα Κουρούνια στην Βολισσό. Μέγιστο θέμα και ακόμη ψάχνουμε –δήθεν-,για το ποιος  έχει την ευθύνη της μεταφοράς.

Η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία είναι ευθύνη της Περιφέρειας, δεν το γνωρίζουμε;

Οι ευθύνες για τα προβλήματα  που παρουσιάζονται έχουν συγκεκριμένους αποδέκτες και δεν επιμερίζονται. Αντί λοιπόν να  συζητείται το συγκεκριμένο θέμα να δώσουν λύση οι αρμόδιοι και τάχιστα.

Η ερήμωση των χωριών της Χίου είναι και αποτέλεσμα  των  πρακτικών των νύν και πρώην  Αυτοδιοικητικών  αρχών  του τόπου  μας.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ