20.9.2022 9:30

32 χρόνια μετά

Διαβάζοντας το άρθρο σας για τον Διοικητή της Στρατιωτικής Μουσικής Χίου, που επέστρεψε ξανά 32 χρόνια μετά στη Χίο, όπου ήταν ο πατέρας του διοικητής και ξεκίνησε και ο ίδιος, ήρθε στον νου μου ότι έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ αυτό το "32 χρόνια μετά", σε μια ιστορία γιου και πατέρα και επιστροφής στο νησί. 

Στο βιβλίο με τίτλο Ενάμισι δευτερόλεπτο φως, ο δημοφιλής μετεωρολόγος γιος, μέσα από ένα παιχνίδι της μοίρας επιστρέφει 32 χρόνια μετά στο νησί και στον φάρο, όπου είχε ξεκινήσει τη ζωή του, αφού υπηρετούσε ως αρχιφαροφυλακας ο πατέρας του. 

Στη ζωή ο στρατιωτικός βρήκε ξανά το φυτό που είχαν φυτέψει στη γλάστρα τότε, στην μυθοπλασία ο μετεωρολόγος βρήκε ξανά την Κοκωνα του, την γριά πλέον γαιδουρα των εφηβικών του χρόνων, που την είχαν κατατάξει νεαρή τότε στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρετούσε ως υποζύγιο στον φάρο.

Ίσως αυτό το χρονικό διάστημα των 32 χρόνων να είναι το ιδανικό για να κλείνουν τέτοιοι κύκλοι στην ανθρώπινη ζωή. 

Χαιρετισμούς από την Ικαρία, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το λογοτεχνικό εργαστήριο και μιλάμε για κύκλους που κλείνουν στη ζωή και στη λογοτεχνία. Το άρθρο σας ήρθε πάνω στην κατάλληλη στιγμή και το ανέδειξα στους μαθητές και μαθήτριες ως ωραίο παράδειγμα. 

Καλή επάνοδο στη Χίο και θητεία να έχει ο άνθρωπος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ