4.10.2012 11:08

Η ναυτόπολη του Βροντάδου στη συνείδηση των παιδιών

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Ι.Μ.Ε.

Παλιές φωτογραφίες και υλικό που αναδεικνύει την πολιτιστική και πολιτισμική ταυτότητα της κωμόπολης της Χίου, του Βροντάδου, περιλαμβάνει η εργασία μαθητών του Ανδρεάδειου Γυμνασίου Βροντάδου που δημοσιεύεται στον αντίστοιχο διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με τίτλο «Click... στην Ιστορία».
 
«Μια βόλτα στο Βροντάδο της Χίου, μια κωμόπολη που απέχει 7χλμ από την πόλη ή «Χώρα», όπως την αποκαλούμε εμείς οι ντόπιοι, αρκεί για να διαπιστώσουμε ότι η ναυτιλία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του. Ο Βροντάδος είναι νοτισμένος από την αύρα της θάλασσας. Τα πρόσωπα και οι ζωές μας χαρακωμένες από την αρμύρα του θαλασσινού νερού. Σύγχρονοι ιχνηλάτες και εμείς, τα παιδιά του Βροντάδου, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την ιδιαιτερότητα του τόπου μας. …Εκτός όμως από τα υλικά σημάδια που φανερώνουν την έντονη επίδραση της ναυτιλίας στο Βροντάδο, υπάρχουν κι άλλα που θα τα ανακαλύψουμε μόνο όταν ζήσουμε και γνωρίσουμε βαθύτερα το Βροντάδο και τους κατοίκους του. Περίπου 4 στις 10 οικογένειες βασίζονται οικονομικά στη ναυτιλία, ως πλοίαρχοι ή μηχανικοί και αρκετοί είναι και οι εφοπλιστές. Οι ζωές των Βρονταδούσων είναι στενά συνδεδεμένες με τη ναυτιλία…
Αν ξαφνικά η ναυτιλία δεν υπήρχε  σαν επάγγελμα, ο Βροντάδος θα κατέρρεε κοινωνικά και οικονομικά! Η ναυτιλία είναι το βασικότερο θεμέλιο του τόπου μας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ