24.1.2014 19:30

Η Βάσω, ο Λεωνίδας, το τηλεφώνημα και ο φταίχτης

Άντε πάλι τα ίδια… Κι ακόμα δεν ξεκινήσαμε! Το πρόβλημα της «Χιακής Συμπολιτείας» δεν είναι η ομολογία σοβαρής δυστοκίας στον εντοπισμό ακόμα και διαθεσιμοτήτων για τη θέση του επικεφαλής, είναι γιατί το πρόβλημα συζητείται και γράφεται δημόσια. Και ποιος θα πάρει τα … σπασμένα; Ο «π» και η στήλη, γιατί κάνουν τη δουλειά τους.

Τί ενόχλησε τόσο πολύ κάποια από τα στελέχη της; Ότι το ρεπορτάζ του «π» τράβηξε την κουρτίνα και πρόσφερε στο πιάτο του αναγνωστικού του κοινού όσα συνέβησαν την Τετάρτη δυο εικοσιτετράωρα νωρίτερα.

Οργίασε η συνομοσιολογία, στολίστηκε ο «π» με χαρακτηρισμούς κι ο γράφων με τον τίτλο του ακροδεξιού από τον γνωστό αγωνιστή της Δημοκρατίας Λεων. Καρακούρο. Και καλά ο Λεωνίδας, θα πείτε, όπως ακριβώς το είπα κι εγώ. Πήρε εύσημα αγώνα από τους συντρόφους του, έκανε το κομμάτι του και πήγε ενθουσιασμένος για ύπνο, πιθανά ονειρευόμενος ότι χτύπησε το τέρας του καπιταλισμού σαν τότε που, σε έξαρση δημοκρατικότητας, εκδίωξε τους ιδιοκτήτες Ξυλάδες από το Ομήρειο για να εγκατασταθεί αργότερα σ’ αυτό … ο Μάντικας. Η Βάσω; Η θεσμική έκφραση ενός κόμματος προ των πυλών της εξουσίας;

Το τηλεφώνημα

Διαβάστε βαθυστόχαστο συνειρμό. Τη μέρα που η αφεντιά μου ενημέρωσε – πλήρως θεωρώ πια – το αναγνωστικό κοινό για όσα θα συνέβαιναν την Τετάρτη το βράδυ στη Γενική Συνέλευση της «Χιακής Συμπολιτείας» κι αφού δεν έχω τη δυνατότητα να εμποδίσω τον Πολύδωρο να με διαβάζει, ούτε να καθοδηγώ τις κινήσεις του, συνέβη το εξής, όπως το διηγήθηκε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάπληκτη Γενική Συνέλευση. «Την ίδια μέρα του κατευθυνόμενου ρεπορτάζ δέχτηκα τηλεφώνημα από το δήμαρχο Χίου, ο οποίος μου ζήτησε να μην επικυρώσουμε την υποψηφιότητα του Μικέ αλλά να συνεργαστούμε, γιατί μόνο ενωτικά μπορεί να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Ξεκαθαρίζω ότι και να τη διαψεύσει ο Πολύδωρος εγώ τη Βάσω πιστεύω, πολύ απλά γιατί ο δήμαρχος έχει τηλεφωνήσει μέχρι και σε … πεθερές προσώπων που φέρονται ως υποψήφια. Ασήμαντη λεπτομέρεια, την οποία η Βάσω μάλλον δεν γνωρίζει και υπερεκτιμά το τηλεφώνημα που εκείνη δέχτηκε.

Με αυτό το δημαρχιακό τηλεφώνημα η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στοιχειοθέτησε ότι τα παράκεντρα του συστήματος (ο «π» και ο δημοσιογράφος υποθέτω) βρίσκονται σε απόλυτη επαφή με το κέντρο της εξουσίας (βλ. Πολύδωρο) ώστε να υποβαθμίσουν τη σαρωτική εμφάνιση της «Χιακής Συμπολιτείας» στο νέο τοπικό σκηνικό.

Μια ανάγνωση

Όταν μου γνωστοποιήθηκε η εις βάθος ανάλυση της Βάσως, γιατί για το Λεωνίδα είπαμε, μέσα μου ένα πλήθος ερινυών άρχισε να με βασανίζει. Ευτυχώς, στο γραφείο μου είχε απομείνει ο «π» της περασμένης Τρίτης κι είπα να ρίξω μια ματιά στο πιο δόλιο ρεπορτάζ από καταβολής αυτού του εντύπου υπό τον τίτλο «Μικές και βλέπουμε…»

Κάντε μου τη χάρη, παρακαλώ, αν έχει μείνει στα χέρια σας ή διαδικτυακά στο www.politischios.gr δοκιμάστε να το φρεσκάρετε στο μνημονικό σας. Θα με βοηθήσετε να απαλλαγώ από τις ερινύες, να κοιμάμαι πιο ανάλαφρα τα βράδια.

Τι έγραφα; Ότι διαθεσιμότητες δεν υπάρχουν, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε να προτείνει το Μικέ Κριμιζή, οι πάντες βέβαια αισθάνονται ότι μια κομματική υποψηφιότητα αδυνατίζει την προσπάθεια.

Και τι έγινε; Διαθεσιμότητα άλλη δεν κατατέθηκε από τα μέλη της Συνέλευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε το Μικέ Κριμιζή και στο άκουσμα αυτό οι εκπρόσωποι των Οικολόγων ανακοίνωσαν ότι αγαπούν τη «Χιακή Συμπολιτεία» αλλά με υποψήφιο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν την … παντρεύονται, ενώ κάποιοι ζητούσαν να αναβληθεί η λήψη απόφασης για τον επικεφαλής και κάποιοι άλλοι να ψηφιστεί, υπό την αίρεση ότι στο τέλος μπορεί να μπει άλλος στη θέση του!

Τα ονόματα

Που ακριβώς εκτροχιάστηκε το ρεπορτάζ ειλικρινά καταβάλω υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταλάβω. Η σχεδόν ομόφωνη εκλογή του Μικέ Κριμιζή στη συνέχεια, αφού πρώτα ροκανίστηκε η δυναμική της, επιβεβαίωσε πλήρως και τον τίτλο του ρεπορτάζ «Μικές και βλέπουμε…».

Το οποίο, στη δεύτερη του ανάγνωση διαπιστώνω ότι είχε ελλείψεις. Για παράδειγμα δεν ανέφερε ότι το Συντονιστικό της «Χιακής Συμπολιτείας» είχε χτυπήσει πόρτες και κουδούνια στη … μισή Χίο προτείνοντας τη συνεργασία, πλην όμως καμία δεν άνοιξε. Τι να πρωτοθυμηθώ; Από τον Γιώργο Πλακωτάρη, το Γιάννη Μανδάλα, τον Τάσο Κώσταλο, το Μανώλη Βουρνού, ως και τον Ηλία Κλεισσά, ναι το σημερινό αντιδήμαρχο Μαστιχοχωρίων του Πολύδωρου και γραμματέα της Νομαρχιακής του Μνημονίου; Ή ότι στην εξάντληση του αριθμού όσων διαμένουν στη Χίο άρχισαν να προτείνουν την υποψηφιότητα σε όποιον κάτοικο Αττικής έχει ρίζα χιώτικη, όπως τον ιστορικό Μιχάλη Βαρλά ή τη δημοσιογράφο της Δημόσιας Τηλεόρασης Αγλαϊα Κυρίτση;

Να συμπληρώσω τέλος ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη Γενική Συνέλευση έπεσαν γονυκλινείς στην κίνηση των νέων πολιτών, μήπως και πιάσει το προξενιό της τελευταίας ώρας, συν φυσικά ότι ο Αρ. Τύμπας ευχαρίστησε αλλά δεν… Κι αυτά είναι κάποια μόνο από όσα, υποθέτω, υπέπεσαν στην αντίληψη μου.

Ε, έπειτα από αυτά, εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η υποψηφιότητα Μικέ, από εδώ και πέρα χωρίς … βλέπουμε.

Ο φταίχτης

Δεν επιθυμώ να χαλάσω μ’ αυτά και μ’ αυτά τον οίστρο της Βάσως. Εννοείται ότι φταίει ο Γεωργούλης που κάνει τη δουλειά του … ενημερώνει. Φυσικά δεν φέρει καμία ευθύνη για το αποτέλεσμα η νοοτροπία ενός κόμματος, σήμερα στο 30%, οι καθοδηγητές του όμως σε λογικές του ίδιου αριθμού χωρίς το μηδενικό του.

Το προβλέπω δε από τώρα. Και την επόμενη μέρα των εκλογών, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα (σιγά που δεν φαντάζεστε ποιο θα είναι), πάλι ο Γεωργούλης θα φταίει... 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ